Heb jij de ambitie om een nieuwe taal te gaan leren? Dat is natuurlijk een mooie stap. Of je nu voor Engels, Spaans, Italiaans of een hele andere taal gaat: het leren van een nieuwe taal is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe kun je een nieuwe taal nou zo snel mogelijk onder de knie krijgen? Wij geven je in dit artikel wat handige tips, dus lees snel verder!

Lees boeken

Hoe leer je het beste een taal? Een eerste handige tip die goed bij jou van pas kan komen als je een nieuwe taal wilt gaan leren, is om boeken te lezen in deze taal. Vooral in de beginfase kan dit lastig zijn, omdat je misschien nog nauwelijks woorden kent. Echter leer je door boeken te lezen juist enorm veel nieuwe woorden. Hoewel je vooral in het begin heel vaak vertalingen zal gaan opzoeken, zal dit naarmate de tijd vordert steeds minder worden. Je leert steeds meer woorden kennen, waardoor je de context van het verhaal ook beter zult begrijpen. Het lezen van boeken in een taal die je wilt leren is dus zeker een aanrader, hoe moeilijk dit in het begin ook kan zijn.

Luister naar podcasts of muziek

Een van de handigste tips om een nieuwe taal te leren is door naar podcasts of muziek te luisteren. Wanneer je dit doet, ga je namelijk steeds meer woorden herkennen. Ook dit zal in het begin lastig te volgen zijn, maar hoe vaker je het doet hoe meer je de context zal begrijpen. Door podcasts of muziek te luisteren leer je bovendien ook meer over de uitspraak van bepaalde woorden. En dat is uiteraard belangrijk bij het leren van een nieuwe taal.

Zet de ondertiteling aan

Kijk jij regelmatig Netflix-series? Ook hierbij kun je gaan oefenen met de nieuwe taal. Hoe dan? Door de ondertiteling in deze taal aan te zetten. Je kunt dan luisteren en tegelijkertijd meelezen. Dit is een handige manier om binnen een korte tijd de woordenschat beter te begrijpen.

Gebruik apps

Om een taal beter onder de knie te krijgen, zou je ook gebruik kunnen maken van taalapps. Hier zijn er tegenwoordig al enorm veel van, waardoor je ruime keuze hebt. Je kunt hierbij vaak kiezen voor gratis apps of betaalde apps, waarbij de betaalde apps vaak meer functies en mogelijkheden hebben. Het kan een fijne manier zijn om bepaalde zinnen of woorden te leren. Hiermee kun je jouw kennis enorm uitbreiden, dus het is zeker een aanrader om een goede taalapp op je telefoon te downloaden.

Oefen met anderen

Probeer iemand te vinden met wie je regelmatig de nieuwe taal kunt oefenen. Zo zorg je ervoor dat je de taal echt gaat gebruiken. Of dit nu in een winkel is, aan de telefoon of op Facetime: dat maakt niet uit. Misschien wel de beste manier om een taal te leren, want door het vaak te doen leer je het snelst. Probeer daarom iemand te zoeken met wie je dit kunt doen. Wellicht ga je wel samen met iemand anders aan de slag om een nieuwe taal te leren, dan zou dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen zijn. Dan is dat namelijk de aangewezen persoon om lekker mee te oefenen.

Herhalen, herhalen, herhalen

Een nieuwe taal leren doe je niet zomaar. Het is daarom belangrijk dat je het consistent blijft volhouden. Ga dus niet ineens een grote stop nemen van een aantal weken/maanden, want de kans is groot dat je hierna weinig meer weet. Door er regelmatig mee aan de slag te gaan en te blijven herhalen, is de kans veel groter dat je meer onthoudt. En zo ga je dus ook de taal sneller spreken.

Maak oefeningen

Oefening baart kunst, dat geldt ook bij het leren van een nieuwe taal. Of je nu de woordjes of je grammatica wilt leren, je leert het vooral door het vaak te doen. En dat kun je doen door middel van het maken van oefeningen. Er zijn op internet of in apps vaak tests te vinden die je kunt maken. Ook door fouten te maken kom je erachter wat juist is.

Spaans leren, Latijns leren, Italiaans leren of Engels leren: het kan een flinke uitdaging zijn. Deze bovenstaande tips kunnen jou erbij helpen om de taal sneller onder de knie te krijgen. Houd deze tips dus zeker in je achterhoofd als je plannen hebt om binnenkort een nieuwe taal te gaan leren, want deze kunnen je ongetwijfeld een heel eind op weg helpen.