Big, Bigger, Biggest… hoe groter de krullen hoe beter! Zo nu en dan houden wij vrouwen ervan om te experimenteren met ons haar. We nemen er graag de tijd voor om bijvoorbeeld de mooiste krullen te creëren in ons haar. Helaas komt het nog wel eens voor dat de krullen niet goed blijven zitten of snel uitzakken. Met de tips hieronder heb je daar geen last meer van.

Schoon haar

Krullen zijn het makkelijkste te maken met schoon haar. Als je haar wat aan de vettigere kant is, blijven de krullen niet lang zitten. Daarom krijg je de mooiste krullen als je diezelfde dag nog je haar hebt gewassen. Voordat je gaat krullen moet je ervoor zorgen dat je haar volledig droog is. Gebruik na het douchen geen olie/serum in je haar. Hierdoor wordt je haar erg glad waardoor de krullen als het ware uit je haar glijden.

Mousse

Mousse is het ideale product om krullen langer te laten zitten. Het zorgt ervoor dat je haar structuur krijgt en wat stugger wordt. Een manier om mousse te gebruiken is om het op handdoek droog haar aan te brengen. Kneed een flinke hoeveelheid in je haar, door dit ondersteboven te doen creëer je nog meer volume. Heb je geen mousse bij de hand? Droogshampoo is ook een goed alternatief.

Een tweede manier is preppen, hierbij breng je mousse aan op droog haar. Het is wel belangrijk dat je hiervoor telkens kleine plukjes pakt. Maak een pluk vochtig door de mousse en föhn hem hierna gelijk droog. Als je nu je krullen zet, blijven ze gegarandeerd tot je volgende douchebeurt prachtig zitten.

Ging de uitleg van het preppen iets te snel? Bekijk hieronder een filmpje waarin Beautygloss het voordoet.

Een goeie stijltang

Waarschuwing: als je ietwat beschadigd haar hebt of haar wat snel afbreekt is dit niet een ideale tip voor jou.

Een goede stijltang is van essentieel belang, zorg dat je een tang hebt die op een hoge temperatuur gezet kan worden. Hoe warmer de tang, hoe beter en langer de krullen in je haar blijven zitten. Het is belangrijk dat je voor het stijlen een heat protector gebruikt. Dit product zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen de hoge temperaturen.