Kerstmarkten, sfeerverlichting, cadeautjes en gezelligheid: de feestmaand is in volle gang! In Nederland is het een traditie om tijdens de feestdagen uitgebreid te eten, met name tijdens het kerstdiner. Vleesgerechten mogen niet ontbreken op jouw feesttafel. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Wil je graag uitpakken en je tafelgenoten verrassen? Wij delen graag twee vleessoorten met je waarmee jij heerlijke gerechten op de feesttafel tovert.

Ossenhaas: een stuk vlees om van te watertanden

Ossenhaas is een heerlijk stuk vlees van het rund. In Nederland wordt ossenhaas ook wel bief van de haas genoemd. Dit vlees zit boordevol smaak en is afkomstig van de achtervoet van de koe, aan de binnenzijde van de ruggenwervels. Deze runderen bewegen weinig, waardoor de spier erg mals is. Van een hele ossenhaas op de barbecue tot een smaakvolle tournedos in de pan: de ossenhaas is enorm veelzijdig en je kunt er tal van heerlijke gerechten van maken om van te watertanden. Zo snijd je van de dunne gedeeltes ossenhaaspuntjes voor in een wokschotel en gebruik je de tournedos in combinatie met een heerlijke kruidensaus.Ossenhaas bestel je eenvoudig bij de online slager. De online slager controleert en selecteert ossenhaas nauwkeurig, zodat jij bent verzekerd van de beste kwaliteit vlees. Dat proef je!

Ossenhaas met rode wijnsaus: een echte kerstklassieker

Het is een heerlijke kerstklassieker die veel mensen lekker vinden: ossenhaas met rode wijnsaus. Rode wijnsaus voegt extra smaak toe aan jouw vlees. Gaar de ossenhaas in de oven en serveer deze op tafel. Doe de plakjes vlees in rode wijn, dit resulteert in een overheerlijk smaak. Dat wordt smullen!

Beef wellington: vlees in bladerdeeg met een unieke smaaksensatie

Beef wellington vlees in bladerdeeg met een unieke smaaksensatie

Beef wellington is een stuk vlees van de ossenhaas met een behoorlijke geschiedenis. Het gerecht is vernoemd naar de hertog van Wellington, Wellesley. De kok van Wellesley maakte dit gerecht om de hertog tijdens het diner te eren na de winst op Napoleon in 1815 tijdens de slag van Waterloo.

Traditionele beef wellington bestaat uit een gebraden rundfilet, belegd met foie gras en duxelles. Deze creatie wordt in een korst van bladerdeeg gewikkeld. Het bladerdeeg zorgt ervoor dat het vocht in het pakketje blijft en de smaken van de duxelles in het vlees kunnen trekken. Dit resulteert in een unieke smaaksensatie. Hoogwaardige Beef wellington koop je bij de online slager. Traditioneel maak je Beef wellington van ossenhaas, maar je kunt ook alternatieven zoals rosbief en varkenshaas gebruiken.