Het weekend staat weer voor de deur en wij willen dat maar al te graag vieren door een fles wijn open te trekken! Naast dat wijn erg lekker is, het helpt om oud te worden en er jong uit te blijven zien heeft het nu nog weer een nieuw voordeel. Volgens wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door Frontiers in Human Neuroscience, is wijn namelijk goed voor je brein! Wil je weten waarom precies? Lees dan snel verder!

Wij zijn echte wijnliefhebbers en willen het liefst elke dag wel een wijntje drinken. Je kan je dan waarschijnlijk dus ook wel voorstellen hoe enthousiast wij zijn over dit onderzoek! Uit het onderzoek, waarbij gekeken is naar sommeliers (dus mensen die gespecialiseerd zijn in wijnen en daar dus ook regelmatig van drinken), bleek dat deze mensen een beter reukvermogen hebben in combinatie met grotere en dikkere delen van de hersenen. En dat is positief nieuws. Je zal je nu vast afvragen waarom dat dan zo is, dus dat leggen we je uit in de volgende alinea.

wijn goed voor het brein

Ziektes

Bepaalde afvalstoffen in de hersenen worden geassocieerd met Alzheimer en andere vormen van dementie. Maar kleine hoeveelheden alcohol zorgen ervoor dat die afvalstoffen het brein verlaten waardoor er minder kan is dat jij later zo’n ziekte krijgt. De dikkere delen in de hersenen lijken beter Alzheimer en Parkinson tegen te gaan dan de dunnere delen.

Dus als jij op bepaalde plekken een groter en dikker brein hebt, worden deze gebieden moeilijk aangetast door ziektes. Geweldig nieuws toch?! Wij drinken er in ieder geval eentje op! Proost ?