We gebruiken allemaal mascara, foundation en lippenstift om elke morgen een beetje lekker voor de dag te komen. Als je echt van make-uppen houdt dan pak je wellicht nog eens uit met contouring of maak je een mooie smokey eye. Maar er zijn vrouwen die hele kunstwerken op hun gezicht maken, gewoon omdat ze daar zin in hebben. Deze zogenaamde ‘artistic make-up artists’, zijn razend populair en hun make-up skills zijn werkelijk waar ongelofelijk.

Andrea Reed

Andrea maakt prachtige kunstwerken op haar lippen. Ze werd vooral bekend via Instagram en heeft inmiddels ook een Youtube kanaal. Hele bloemenpatronen, bekende kunstwerken of een bijenkorf, ze creëert het allemaal op haar lippen. Haar Instagram is zeker een aanrader om te gaan volgen. Maar pas op, waarschijnlijk vind je je eigen lippen na het zien van al dat moois dodelijk saai.

Tal Peleg

Wat Andrea met lippen doet, doet Tal met haar ogen. Ze schildert zo een spiderman, prinses of dier boven haar oog. Haar werk is enorm gedetailleerd en kost uren voorbereidingstijd. Buiten het feit dat ze de ontwerpen moet verzinnen, moet ze namelijk ook heel precies met haar kwastje te werk gaan. Een foutje en ze kan eigenlijk weer opnieuw beginnen.

Zowel Andrea als Tal snappen ook wel dat deze looks iets te extreem zijn voor het dagelijks leven. Ze willen met hun Instagram account gewoon laten zien wat de mogelijkheden van make-up zijn. Eigenlijk is het dus gewoon een hobby. Ze vergelijken zich met echte kunstenaars. Het probleem met deze kunstenaars is alleen dat ze steeds hetzelfde doek gebruiken. Nadat het kunstwerk erop zit en de foto’s gemaakt zijn, worden die uren werk en met make-up remover zo weer afgeveegd.