Een aantal jaren geleden was ‘ ie er opeens: de Hipsterbril. Je kent hem wel, de vierkante bril met donker, het liefst zwart, strak montuur. De early adapters van de trend werden eerst nog helemaal voor gek verklaard. Hoe kon je nou een bril gaan dragen die zo ontzettend groot en zichtbaar was? Het was toch de bedoeling dat een bril de aandacht niet van je ogen zou afleiden. Inmiddels loopt zelfs tante Tinie met een hipster montuur en dus gaan de hipsters en early adapters verder naar een volgende trend, jawel: de oma-bril.

De oma-bril kenmerkt zich door het feit dat je oma hem al twintig jaar op heeft. De bril zelf is redelijk groot, maar de montuur is klein. Vaak wordt er gekozen voor een subtiele goudgele of grijs-zilveren kleur en vooral het glas is dus zichtbaar.

Het voordeel van deze bril is dat je hem goed kan combineren met haar accessoires en hoeden. Ook kan je met make-up weer alle kanten op, juist een donker make-upje staat erg mooi bij deze bril. Daarnaast is hij redelijk unisex, mocht je dus nog geen afscheid kunnen nemen van een groot montuur dan kun je ook bij de mannen kijken.

Grote kans dat tante Tinie de trend nog niet helemaal begrijpt en je op de volgende verjaardag vraagt waarom je opa’s of oma’s bril hebt opgezet. Gelukkig weet jij wel beter. Over een aantal jaren zal ook tante Tinie haar profielfoto veranderen met het onderschrift ‘nieuw montuurtje’ en moet jij weer op zoek naar een nieuwe trend.

Wat vind jij van deze nieuwe trend? Ren je meteen naar de opticien of blijf je nog even bij je oude montuur? We horen het graag in de comments!