Band tees (of het rock print t-shirt), een item dat je na een aantal jaar nog steeds veel tegenkomt en waar veel van ons helemaal dol op zijn. Kon je er eerder soms maar lastig aan komen, nu hangen ze in talloze varianten in zo’n beetje elke winkel en is het een veel toegankelijker item geworden. Goede reden om dit item eens goed te bekijken en een flinke dosis outfit inspiratie op te doen.

band tees

Foto’s: Pinterest

Hoe draag je het?

Een band tee zorgt voor een instant stoere look. Daar kun je een hoop verschillende dingen mee doen. Bijvoorbeeld:

  1. Houd de rest van je look simpel. Ga in dit geval voor een basic skinny jeans, een blazer en lage pumps.
  2. Maak je outfit nog stoerder door te kiezen voor wat rauwere materialen zoals leer, suede en/of spijkerstof. Draag je tee in dat geval met een stoere jeans en leren (enkel)laarsjes. Maak deze look af door te kiezen voor een oversized denim jack en stoere accessoires zoals een spiked riem en opvallende sieraden zoals een statement of choker ketting.
  3. Maak je look wat liever door te kiezen voor zachte materialen zoals faux fur en/of tule in zachte kleuren zoals wit, crème en poederroze.
  4. Ga voor all eyes on you door een (opvallende) kleur te kiezen uit de opdruk en deze terug te laten komen in een ander kledingstuk in je look. Zit er bijvoorbeeld wat geel in de opdruk van je rock print, draag dan een opvallend gele kokerrok of jasje bij je band tee.

Tip:

Wil je een echt vintage exemplaar*? Houd dan websites als Etsy en Ebay goed in de gaten. Bij die laatste kun je heel handig een hele specifieke zoekopdracht opslaan waarvan je elke dag de laatste resultaten zo in je e-mail inbox ontvangt.

* Deze gaan soms wel voor aanzienlijk hoge bedragen over de digitale toonbank.

Shop Band tees