Je ziet steeds vaker dat kledingtrends van vroeger weer helemaal hot zijn. Als je door fotoalbums van jaren geleden bladert zie jij ongetwijfeld items die nu nog steeds in de mode zijn. Zelfs de mode items die jij vroeger als kind droeg en nu weer helemaal terug van weggeweest zijn. Wij hebben de hotste items van toen en nu voor je op een rijtje gezet.

Bomber jackets

In de jaren 80 waren de bomber jackets al hot en dat is tot op heden eigenlijk nog steeds zo. Waar het jack vroeger voornamelijk werd gedragen door gabbers, heeft nu bijna iedereen wel een bomber jacket in z’n gaderobe hangen. Bomber jackets zijn er in alle soorten & maten en is met vrijwel alles te combineren.

A touch of pink on a Saturday ? • #happyweekend

A post shared by Joanne Maalderink (@joannemmm) on

De coltrui

Als jij door fotoalbums van je moeder of tante bladert kom jij zonder twijfel een coltrui tegen. Vroeger werd een coltrui vooral gedragen voor een stoere look maar in deze tijd zijn ze eindeloos te combineren. Draag je het met een rok voor een elegante look of juist met een bikerjack voor een meer casual look? Zowel bij mannen als bij vrouwen heeft de col de laatste jaren weer een grote terugkeer gemaakt. In deze webshop vind je een groot aanbod aan trendy coltruien.

Flared pants

De broek met de wijd uitlopende pijpen is een item die niet meer weg te denken is. In de jaren 70 was de flared jeans al super populair en heeft de laatste jaren zijn comeback gemaakt. Het benadrukt de vrouwelijke vormen en je kan hem eindeloos combineren.

⋆ Weekend ⋆

A post shared by ????? ??? ??? (@brittvhal) on

Velvet

Een aantal jaar geleden wilde niemand nog iets met fluweel te maken hebben. Velen vonden het maar een raar stofje en vooral niet trendy. Maar het afgelopen jaar heeft fluweel een omkeer gemaakt en is niet meer weg te denken. Fluwelen items zijn er in alle soorten en maten. Zo zie je de laatste tijd vaak accessoires van fluweel of een paar schoenen met de zachte stof.

Badpakken

Als je in een bikini in de jaren 80 over het strand paradeerde, hoorde je bij de absolute minderheid. In die tijd droeg vrijwel elke vrouw een badpak. Mensen dachten al snel dat een badpak een suf item was maar die gedachte kan je heel snel vergeten want de laatste jaren zie je langzaam dat deze trend weer terugkomt en is een badpak hipper dan hip. Als je tegenwoordig door winkels loopt, hebben ze vaak een groter assortiment aan badpakken dan aan bikini’s. Het benadrukt je vrouwelijke vormen en verbergt juist de delen die jij misschien wel iets minder vindt ?.

S/M/L/XL, Pink/Black??$38

A post shared by Bathingsuits $38 free shipping (@bathingsuits4u) on

Heuptasjes

De heuptas werd vroeger vooral gebruikt als praktische tas die totaal niet fashionable was. Dat is deze tijd niet meer het geval. De tas heeft zich geüpgrade en wordt nu gedragen als trendy item. Zeker voor als je naar een festival gaat is een heuptasje de ideale oplossing om al je spullen in kwijt te kunnen.

Denim

Last but definitely not least: spijkerstof. Is denim eigenlijk ooit uit geweest? Zeker de spijkerjassen zijn de laatste jaren niet meer weg te denken. Ook kijkt niemand raar op van de trend denim op denim. Tegenwoordig zijn alle kledingitems in spijker te verkrijgen. Spijker blouses, rokken, tops… ga zo maar door.

lace up denim on a sunday ?

A post shared by Elisa Ludwig (@allaboutelisa) on

Dat wordt vanaf nu twee keer nadenken voordat je een kledingitem weg doet want voor je het weet is dat item weer helemaal in de mode ?.