Oogschaduw zorgt ervoor dat je ogen worden geaccentueerd. Je kunt alle kanten op met oogschaduw. Felle kleuren of juist een natuurlijke look.

Een leuke manier om te experimenteren met oogschaduw en een spannende look te creëren is het aanbrengen van twee verschillende kleuren en tinten oogschaduw. Het beste kun je een gebruik maken van twee contrasterende kleuren. Een lichte tint over je gehele ooglid en een donkere tint vanaf je crease naar je wimpers toe.

Met de volgende stappen kom je te weten hoe je de twee oogschaduw tinten en kleuren mooi in elkaar laat overlopen.

Twee Kleuren Oogschaduw Aanbrengen

Stap 1. Oogschaduw Primer voor twee kleuren oogschaduw

Breng een laagje oogschaduw aan op je bovenste ooglid. Je kunt ook een neutrale tint concealer gebruiken. Een goede basis zorgt er namelijk voor dat de twee tinten mooier in elkaar overlopen en de oogschaduw langer blijft zitten.

Stap 2. Lichte Tint Oogschaduw

Breng de lichte tint oogschaduw aan op je gehele ooglid zoals je dat gewend bent. Gebruik een oogschaduwkwast en verspreidt de lichte tint oogschaduw vanaf je wimpers tot net onder je wenkbrauwen.

Stap 3. Donkere / Medium Tint Oogschaduw

Pak de oogschaduw kwast en klop het goed schoon totdat de lichte tint oogschaduwpoeder van de kwast is verdwenen. Breng de donkere of medium oogschaduw aan vanaf je crease tot aan je wimpers. Bekijk goed welke donkere tinten bij jouw passen. Verspreid de donkere of medium tint zo dat het mooi overloopt op de lichte tint oogschaduw. Schiet natuurlijk niet te ver door. De lichte tint moet ook opblijven vallen.

Glitter Oogschaduw voor oogschaduw met twee kleuren

Een andere leuk idee voor ‘s avonds is om een kleuren oogschaduw te combineren met een glitter oogschaduw. Zo krijg je een spannende look. Je kunt het zo gek maken als je wilt en drie of meer oogschaduw gebruiken. Net wat jij mooi vindt staan.