De urban dresscode is een kledingstijl die we misschien wel het vaakste voorbij zien komen. Het zit vooral comfortabel en het ziet er meer casual en stoerder uit. De dresscode is afgeleid uit de jaren 90. Toen zag je het vooral voorbij komen bij hip hoppers en rappers. In deze tijd is de dresscode voor iedereen, en dat zie je ook op de straten.

Bij de urban dresscode kan je niet snel iets fout doen. Het is niet erg als het een beetje rommelig of super casual oogt, dat is juist een kenmerk van de dresscode. Vaak wordt voor deze dresscode gekozen omdat het ontzettend comfortabel zit. We lopen immers het liefst de hele dag in een lekkere dikke hoodie rond. Dit betekent natuurlijk niet dat urban te vergelijken is met een pyjama-look.

Fashionable

Naast dat je comfortabel gekleed bent, moet het ook nog wel fashionable zijn. Vaak wordt voor deze dresscode sportieve items gecombineerd met stoere accessoires. De laatste jaren kunnen we wel zeggen dat de fashionwereld over is genomen door urban. Als we over straat lopen zie je bijna iedereen met een bomberjack, lerenjasje, hoodie, petje en ga zo maar door. Maar voor elke gelegenheid geldt wel een beetje een andere look.

School

De urban dresscode komt het vaakst voor bij een iets jongere doelgroep tussen de 15- en 30 jaar. Als we naar school moeten, betekent dat dat we vroeg uit de veren moeten en vaak niet zoveel zin hebben om ontzettend veel moeite te doen voor een goeie look. We hebben geen zin in opkruipende rokjes en hoge hakken. Trek een hoodie uit de kast en combineer het met een goeie jeans. Vaak is een hoodie een beetje oversized dus staat het het mooiste als je er een skinny jeans onder draagt. Op dit moment zie je steeds vaker vinyl- of imitatie lerenbroeken voorbij komen. Dit zorgt ervoor dat je outfit een beetje speels wordt maar het blijft wel sportief. Draag daaronder je stoerste boots of kies juist voor een enkellaars met een elegante hak. Hierdoor blijft je outfit stoer en casual maar maak je het iets chiquer.

@allaboutelisa in our „STRANGE THOUGHTS“ hoodie ?

A post shared by W R S T B H V R (@wrstbhvr) on

Middag erop uit

Stel dat je bijvoorbeeld een dag gaat winkelen of een museum gaat bezoeken, dan wil je er natuurlijk nog steeds fashionable uitzien. Je gaat waarschijnlijk de hele dag lopen dus een goed paar schoenen is wel van groot belang. Combineer een trenchcoat met een momjeans en een paar goeie sneakers of boots. De jas maakt de outfit erg vrouwelijk maar de broek en schoenen zorgen ervoor dat het allemaal wat ruiger wordt. Kies al tas voor een bum bag. Dit is erg praktisch want je hoeft niet de hele dag met een tas te schouwen en het is ook nog eens super hip.

Thinking about moving here ✨?

A post shared by Danique Bossers (@mw_danique) on

Joooe ?

A post shared by Annette Oerlemans ??? (@annetraket) on

Babies #ilovethem #london #shoreditch #bricklanemarket

A post shared by Anna Nooshin (@annanooshin) on

Can I be a member of this club? ?

A post shared by NOOR (@queenofjetlags) on

Weekend vibes

Als we naar een feestje of de stad gaan, doen we altijd net iets meer moeite voor onze look. We besteden even net wat meer tijd aan alles zodat wij opvallen op de dansvloer. Combineer een ripped jeans met een mooie top of blouse en maak het af met een goed paar hakken. Als jas past een leren jack hier perfect bij.

??‍♀️ #happywednesday

A post shared by Anna Nooshin (@annanooshin) on

End of the day kind of moood!! ?

A post shared by NOOR (@queenofjetlags) on