Kun jij soms wel urenlang voor je kledingkast staan? Denken dat je een geschikte outfit hebt gevonden maar als je het eenmaal aanhebt ben je nog niet helemaal tevreden. Dit kan je niet alleen veel tijd kosten, maar ook een hoop frustratie opleveren. Het kan natuurlijk lastig zijn om voor bepaalde gelegenheden de juiste outfit uit te kiezen, maar elke keer urenlang voor je kledingkast staan is natuurlijk niet de oplossing. Er zijn een aantal goede tips die je eens zou kunnen uitproberen om dit te voorkomen. Benieuwd naar goede tips om snel een goede outfit uit te kiezen? Lees snel verder, wij sommen hieronder een aantal handige tips voor je op! 

Kies voor één kledingitem

Waarom zou je het jezelf altijd lastig maken als je voor je kledingkast staat om een outfit uit te kiezen? Kies gewoon regelmatig voor één kledingitem dat je aan kunt trekken. Een overhemdblouse, leuk jurkje of jumpsuit: zo loop je stijlvol de deur uit én ben je binnen no time aangekleed. Stijl het af met wat leuke laarzen, sieraden en accessoires en jij ziet er vast geweldig uit!

Zorg voor voldoende basics in je kledingkast

Vaak moeite met een mooie outfit samenstellen? Zorg er dan voor dat er in jouw garderobe veel basics liggen. Basics zijn namelijk altijd goed en hierdoor heb je ook minder snel keuzestress. Basics zijn bovendien goed te combineren met andere kledingitems, dus de kans is klein dat je echt een mismatch maakt. Je kunt denken aan bijvoorbeeld basic tops, T-shirts, longsleeves, blouses, jurken, coltruien, sweaters en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Maak dus een altijd-goed stapel in jouw garderobe, hier zal je echt 100% profijt van hebben!

Kleding sorteren op kleur of soort

Zelf een leuke kleding outfit samenstellen? Een goede tip die je kunt onthouden als je graag wat sneller een outfit wilt kiezen en niet meer urenlang voor je kledingkast wilt staan, is om de kleding te sorteren op kleur of soort. Dit bespaart je namelijk een hoop tijd met zoeken. Jurkjes bij jurkjes, broeken bij broeken, T-shirts bij T-shirts en ga zo maar door. Ook het sorteren op kleur kan handig zijn, zo kun je gelijk een goede combinatie maken. Maak het jezelf dus vooral gemakkelijk, zodat je binnen no time een toffe outfit aan hebt!

Leg je outfit de avond van tevoren al klaar

Wil je niet iedere ochtend weer heel lang werk hebben om een keer een leuke outfit uit te zoeken? Om ’s ochtends tijd te besparen, is het handig om dan de outfit de avond van tevoren al klaar te leggen. En dan is het natuurlijk ook weer niet de bedoeling om ’s avonds heel lang voor je garderobe te staan. De tips hierboven kunnen je wellicht al wat helpen om die tijd een stuk korter te maken. Maar als je dus ’s ochtends wat langer in je bed wilt blijven liggen, kan het zeker handig zijn om zo nu en dan gewoon de avond ervoor al een outfit uit te kiezen. Zo heb je ’s ochtends binnen no time een leuke outfit aan en kun je zo de deur uit!

Strijk altijd je kleding voordat je het in je kast legt

Een andere tip die jou flink wat tijd kan besparen, is om nooit zomaar iets in de kast te leggen dat nog niet is gestreken. Het is natuurlijk niet nodig om ieder kledingstuk te strijken, maar bij een hoop kledingstukken is het vast wel nodig. Door je kleding te strijker ziet het er direct netter uit. En het is natuurlijk enorm vervelend als je net een leuke outfit gevonden denkt te hebben en dat deze dan vol zit met kreukels. Zorg er dus voor dat je de betreffende kleding meteen strijkt als ze zijn gewassen. Zo hoef je niet nog last-minute even een kledingstuk te strijken terwijl je hier eigenlijk geen tijd voor hebt.

Een outfit samenstellen voor dames is natuurlijk niet altijd makkelijk. Deze tips kunnen je echter misschien wel een eind op weg helpen om dit sneller te doen. Niet alleen ben je zo binnen no time de deur uit, ook bespaart jou dit een hoop frustratie. Niemand vindt het tenslotte fijn om constant te twijfelen bij het kleding kiezen. Het kan daarom zeker een optie zijn om deze tips hierboven eens uit te proberen. Proberen kan tenslotte altijd en wie weet werkt het wel goed voor jou. Want hoe lekker zou het zijn om niet meer altijd urenlang voor de kast te staan, maar om juist ’s ochtends langer in je bed te kunnen liggen?