De fijnste tijd van het jaar is weer aangebroken: de zomervakantie! Het hele jaar heb je hard gewerkt en nu is het eindelijk tijd om volop te genieten. We kunnen niet wachten om met een cocktailtje op het strand te liggen alleen moeten de koffers nog wel worden ingepakt. Vraag jij je af wat je niet moet vergeten op vakantie? Wij hebben voor jou een vakantie checklist gemaakt!

Handig: Onderaan dit artikel vind je een Womentoday checklist voor op vakantie die je kunt uitprinten.

Wat neem ik mee op vakantie?

Inpak tips

Een koffer inpakken, het lijkt zo simpel maar vaak is het belangrijk dat je er even goed de tijd voor neemt. Een dag van tevoren je koffer inpakken is helemaal geen probleem maar begin hier wel op tijd mee. Zo kan je bij jezelf nagaan ‘’wat moet ik niet vergeten op vakantie?’’ en kan je eventueel nog naar de winkel.

Zorg dat er een structuur in je koffer zit. Ook al heb je haast of er geen zin in, gooi het niet in je koffer maar vouw het netjes op. Als je op vakantie aankomt kan je op deze manier veel sneller alles terugvinden en uitpakken.

Wat neem je mee op vakantie? Wij vrouwen pakken al gauw te veel spullen in terwijl dat vaak helemaal niet nodig is. Ben je van plan om te shoppen op vakantie? Houd hier dan rekening mee. Het zou zonde zijn als jij op de terugweg geld moet bijbetalen omdat jouw koffer te zwaar is.

Inkoop tip

Voordat je op vakantie gaat wil je het liefst een hele nieuwe zomergarderobe, herkenbaar? Begin al vroegtijdig met je koopjes in te slaan. Houd bijvoorbeeld in de gaten wanneer er sale is. Niet te vergeten op vakantie: zonnebrand. Noodzakelijke aankoopjes waar je makkelijk geld op kunt besparen. Bij drogisterijen vind je 9 van de 10 keer een aanbieding met zonnebrand. Maak hier gebruik van want het scheelt je een hoop geld 😊.

Vakantielijstje

Wat is er idealer om een inpaklijst voor vakantie bij de hand te hebben? Wij hebben daarom alle noodzakelijke spullen op een rij gezet. Hieronder vind je checklist. Print hem uit en streep af wat je in je koffer stopt. Zo blijft het overzichtelijk voor jou en is de kans groot dat jij niks vergeet om in je koffer te doen.

Last van vliegangst? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet hoe je daar vanaf komt. Lees het hier. 

Wat niet te vergeten op reis?