Nu het er voorlopig nog even niet inzit om op vakantie te gaan naar het buitenland, kan het een goed idee zijn om alvast rond te kijken voor een vakantie in ons eigen land. En wij hebben hier een mooie optie voor, namelijk kamperen op Ameland! Dit Waddeneiland heeft ontzettend veel te bieden en is voor jong en oud een leuke bestemming voor een vakantie. Ben je benieuwd waarom Ameland zeker de moeite waard is om te bezoeken? Lees dan snel verder!

Strandvakantie

Met hoge temperaturen in Nederland op strandvakantie? Dan ben je in Ameland op de juiste plaats. Als je gaat kamperen op Ameland kun je dit perfect combineren met een strandvakantie. Je kunt hier heerlijk tot rust komen, want het waddengebied straalt rust uit. Ameland heeft een prachtig zandstrand van zo’n 27 kilometer lang. Op sommige plaatsen op het Waddeneiland is het strand ook lekker breed, waardoor je er ook nog heerlijk zou kunnen wandelen. Tijdens een strandvakantie op Ameland kun je lekker tot rust komen en staat jou eigenlijk nog maar één ding te doen: genieten!

Natuur

Kamperen-op-Ameland

Het Waddeneiland Ameland staat bekend om de prachtige natuur. Het mooie aan de natuur van Ameland is dat je hier op een klein oppervlak meerdere verschillende landschappen kunt bewonderen. Je kunt hierbij denken aan duinen, bossen, meren, strand, wad en ga zo maar door. Bovendien zijn er op Ameland veel vogelsoorten te zien. Grote kans dat je tijdens je verblijf in Ameland heel veel verschillende mooie vogels kunt spotten. Ook aan planten is er zeker geen tekort op dit Waddeneiland, er zijn zo’n 500 soorten. Al met al een hoop om te bewonderen dus!

Actieve vakantie

Waar je naar Ameland kunt gaan voor een vakantie vol rust, kun je in Ameland ook terecht voor een actieve vakantie. Dit Waddeneiland biedt namelijk de perfecte mogelijkheid om eens flink te wandelen of te fietsen. Zo ligt er op dit eiland al meer dan 100 kilometer aan fietspaden. Mocht je dus een fietsliefhebber zijn, is Ameland een perfecte locatie voor jou. Je kunt verschillende routes kiezen waarbij je meerdere landschappen zult tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wandeltocht of fietstocht door de duinen, hoe tof is dat?

Goed klimaat

Als je op vakantie gaat in Nederland, is het vaak nog maar even afwachten of het weer meezit. Het is namelijk lang niet altijd lekker weer in Nederland, ook niet in de zomermaanden. Toch heb je op het Waddeneiland Ameland veel kans op goed weer, want het schijnt dat er in het voorjaar of in de zomer zo’n twintig procent minder regen valt dan op het vasteland. Des te meer reden om dus voor Ameland te kiezen voor jouw vakantie in Nederland dit jaar.

Ben jij dol op kamperen en zoek je nog naar een geschikte bestemming in Nederland? Dan kan Ameland zeker op jouw bucketlist. Dit Waddeneiland heeft ontzettend veel moois te bieden. Een vakantie in Ameland is geschikt voor jong en oud, er is voor ieder wat wils. Door voor Ameland te kiezen kun jij ook in ons eigen land gewoon een heerlijke vakantie tegemoet gaan.