Zeker in deze tijd van het jaar is het moeilijk om onder een griepje uit te komen. We snotteren en hoesten wat af met z’n allen en blijven het liefst ook de hele dag in bed met dit soort gevallen. Als je ziek bent is het belangrijk om goed te eten maar dat schiet er nog wel eens tussen… Met deze voedingsmiddelen knap jij in no-time weer op.

 

Kippensoep

Een wel bekende tip: kippensoep. In de soep zitten veel eiwitten, mineralen en vitaminen. Dit zijn precies de dingen die jouw lichaam nodig heeft om weer op te knappen. Kippensoep zorgt er ook voor dat je gehydrateerd blijft en dat alles van binnenuit los komt, zoals een verstopte neus.

Gember

Vooral als je je misselijk voelt is gember je redmiddel. Gember zorgt ervoor dat je maag zich weer tot rust brengt. Je kan proberen een stukje gember los te eten maar de meeste mensen vinden dit niet erg smakelijk. Je kan het bijvoorbeeld ook door je eten heen verwerken of door de thee doen. Gemberthee werkt ook ontstekingsremmend bij verkoudheid.

Banaan

In fruit zitten veel gezonde suikers en vitamines en dat is sowieso al belangrijk om genoeg van in te nemen als je ziek bent. Als je echt last van buikpijn of misselijkheid hebt, helpt een banaan vaak erg goed. In een banaan zitten veel voedingstoffen en het valt licht op de maag. Bij buikpijn kan een banaan juist goed helpen omdat dat je ontlasting minder dun maakt.

Knoflook

Knoflook werkt stimulerend voor je immuunsysteem. Uit onderzoek is gebleken dat het zowel helpt als bij een verstopte neus en keelpijn. Dat kan komen omdat er in knoflook antibacteriële, antivirale en antischimmeleigenschappen inzitten. Dat betekent niet dat je nu een hele knoflook moet opeten maar je kan het ook prima door je eten verwerken om ervoor te zorgen dat jij je weer beter voelt.

Avocado’s

Avocado’s zijn een bron van vezels, vitamines en mineralen. Er zitten weinig koolhydraten in en veel goeie vetten. Deze voedingseigenschappen zijn van groot belang om je je weer beter te voelen. Bovendien heeft een avocado ook een neutrale smaak en is licht van textuur. Dat is makkelijk te eten als je geen eetlust hebt.

Zalm

In zalm zitten ontzettend veel eiwitten en vitamine D. Vitamine D krijgt ons lichaam binnen van daglicht. Als je ziek op de bank thuis ligt is het moeilijk om deze binnen te krijgen. Daarom is zalm een goeie vervanger. Een lekkere maar ook vooral gezonde optie.