Heb jij veel problemen in het huwelijk met je man? Dan is het belangrijk dat je niet te lang wacht met het inschakelen van hulp. Zo kun je bijvoorbeeld de hulp van je vrienden of familie inschakelen. Mocht je op zoek zijn naar iemand met een neutrale aanpak, is het inschakelen van een mediator een goed idee. Een mediator bemiddelt bij echtscheidingen. Anders dan een advocaat, werkt een mediator niet enkel op juridische basis. Een mediator kan daartegen wel persoonlijke advies en mentale ondersteuning geven. Ook kan hij de scheiding aanvragen en legt hij concrete afspraken tussen de partners vast. De uiteindelijke scheiding wordt, in overleg met een advocaat, bij de rechter aangevraagd.

De voordelen van een mediator

De mediator heeft ook inzicht, in diverse (juridische) regelingen omtrent scheiding en zorgt ervoor dat afspraken op papier komen te staan. De mediator houdt rekening met de belangen van beide partijen. Hij is een luisterend oor, maakt duidelijke afspraken en werkt op een onafhankelijke manier.

De kans op een vechtscheiding is een stuk kleiner. Bovendien zorgt de mediator voor een aantrekkelijke uitkomst voor beide partners. Advocaten komen alleen voor de partijen in de rechtbank op en richten zich niet op bemiddeling. Lees hier meer over hoe een scheidings mediator jou kan helpen.

Huwelijksproblemen

De rede van een scheiding kan zeer divers zijn. Vaak zijn serieuze relatieproblemen de rede. Denk aan huiselijk geweld, heftige meningsverschillen, verslaving, vreemdgaan, een andere verliefdheid of problemen met de opvoeding van de kinderen.
Wat de rede ook is, een mediator zal altijd met jullie naar een goede oplossing zoeken. De mediator blijft te allen tijde neutraal en stuurt de gesprekken tussen de partners. De partners kunnen dan zelf tot een oplossing komen.

Een mediator kan bijvoorbeeld helpen bij:

– communicatieproblemen tussen de partners
– neiging tot vreemdgaan
– problemen met de opvoeding van de kinderen
– agressie en geweld
– relaties die in een “sleur” zijn beland
– afspraken over de de scheiding maken
– de scheidingsdocumenten aan de rechter overhandigen (via een advocaat).

Huwelijksproblemen

Essentiele afspraken tussen alle partijen

Tijdens de gesprekken, kan een relatie soms nog gered worden. Als beide partijen toch besluiten om te scheiden, zal de mediator de scheiding in goede banen leiden. Er worden heldere regels opgesteld. De mediator zorgt voor afspraken rondom de opvoeding van de kinderen, verdeling van bezittingen en schulden, het betalen van partner- of kinderalimentatie, omgangsregelingen en andere belangrijke zaken. Door een mediator in te schakelen, kun je altijd op goede afspraken rekenen. Je kunt dan zonder stress uit elkaar gaan.

Scheiding aanvragen met een professional

Via Zorgeloosch kun je een professionele mediator inschakelen. De mediator heeft alle kennis over echtscheidingen in huis. Een mediator bij Zorgeloosch, maakt ook afspraken met alle betrokken instanties. Deze moeten namelijk met de scheiding en afspraken akkoord gaan. Denk aan de bank voor de hypotheek, de rechter en overige belangrijke instanties. De bemiddelaar heeft een goede samenwerking met verschillende banken, waaronder de ING-bank en Rabobank. De afpraken over de hypotheek verlopen hierdoor vlotter.

Heb je een conflict met je partner en wil je niet met hem verder? Dan kun je contact opnemen en een mediator raadplegen. Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek, wordt jullie situatie nauwkeurig besproken. Vervolgens worden er meerdere gesprekken gepland. Tijdens deze gesprekken, zullen er officiële afspraken vast worden gelegd. Dit wordt in een vaststellingsovereenkomst gedaan. Lees meer bij Zorgeloosch over het aanvragen van een scheiding.

De voordelen van een scheiding bij Zorgeloosch

Bij Zorgeloosch is er altijd een vast aanspreekpunt. Dit is erg fijn, tijdens zo een moeilijke situatie. Daarnaast weet je direct waar je aan toe bent en zal er direct een inschatting worden gemaakt, van jullie financiële mogelijkheden. Dit wordt tijdens het eerste gesprek al gedaan. De scheiding wordt snel afgehandeld. Dit komt door de effectieve totaalaanpak. Ook de kinderen worden bij het proces betrokken. Deze staan centraal en worden zoveel mogelijk tegemoet gekomen. Zowel op emotioneel vlak als op financieel vlak, zullen alle partijen er goed uitkomen. Ze zullen zelfstandig en onbezorgd verder kunnen gaan.

Een officieel besluit nemen

De partners moeten het zelf willen. Willen jullie echt scheiden? Alleen dan kan de mediator het proces beginnen. Tijdens het eerste gesprek, wordt de werkwijze al duidelijk. Ook moeten jullie dan een besluit nemen. De partners blijven de regie houden. De mediator bemiddelt alleen.