Naast dat de IKEA super veel handige en leuke spullen heeft die je eigenlijk niet kan laten liggen, heeft de winkelketen ook een food-afdeling waar je onder andere die heerlijke Zweedse balletjes en hotdogs kan scoren. Maar we hebben nog beter nieuws. Als vegan zijnde hoef je nu namelijk niet meer te balen dat jij niet zo’n lekkere hotdog kan nemen, want IKEA komt later dit jaar met vegan hotdogs!

De Zweedse winkelketen is de laatste jaren druk bezig om hun klanten gezondere keuzes te laten maken. Zo zijn de frisdranken, die je onbeperkt kan bijvullen in het restaurant, al veranderd naar fruitwater in verschillende smaken. Maar dat is niet de enige verandering waar IKEA mee bezig is. De winkel wil namelijk ook meer vega-opties aan het menu toevoegen voor de klanten die vegetariër zijn.

De Veggie Dog

Ze willen dus meer voedsel gaan aanbieden wat beter is voor de mens en voor de planeet. Daarom zijn ze nu met De Veggie Dog aan het testen in het filiaal in Malmö (Zweden) om te kijken hoe het ontvangen wordt en wat er eventueel nog aan aangepast moet worden. Vanaf augustus 2018 zal de veggie variant in Europese winkels verkrijgbaar zijn. Nog even geduld dus!

Zal jij zo’n vegan variant willen proberen?