De laatste jaren zijn er veel verschillende crémes op de markt gekomen. De meest bekende zijn BB cream, CC cream en nu ook DD cream. Maar wat is nu het verschil tussen BB créme en CC cream bijvoorbeeld? En wat zijn de voordelen van het gebruik van DD cream? Al deze type creams zijn ontwikkeld om een huidverzorgingsproduct te combineren met een make-up product (zoals moisturizer en foundation).

Het gebruik van BB, CC of DD cream bespaart je dus tijd. Je hoeft immers maar één créme aan te brengen. In sommige gevallen zijn BB cream, CC Cream of DD creams ook goedkoper. In dit artikel leggen wij uit wat een CC, BB en DD cream is en wat de verschillen zijn.

Verschil Tussen BB Cream, CC Cream En DD Cream

 

Wat is BB Cream?

Eén van de meeste bekende is BB Cream. De twee B’s staan voor “Blemish Balm”. De oorsprong van de BB cream ligt in Duitsland.

Daar werd de BB cream ontwikkeld om na een operatie er voor te zorgen dat rode vlekken goed werden verzorgd en dat het voor de buitenwereld niet goed zichtbaar was.

Maar de BB cream werd pas echt populair toen de Aziatische vrouw de cream ontdekte. Een aantal jaar later werd de BB cream ook populair in het westen. Sindsdien is de BB cream op veel plekken verkrijgbaar.

Een BB cream is een combinatie van verzorgingsproducten en make-up producten.

Eén van de ingrediënten van een BB cream is een creme dat je beschermt tegen de zon. Zogenaamde SPF (Sun Protection Factor). Daarnaast zit er een foundation in, die je huid mooi egaal maakt. Ook zit er in veel BB creams, moisturizer.

Er zijn veel verschillende BB-creams te koop. Dus de combinatie van ingrediënten eigenschappen van de BB cream kunnen per type en merk verschillen.

Maar over het algemeen kun je een BB cream beschouwen als een lichte foundation.

Wat is CC Cream?

De afkorting CC bij CC cream staat voor “Color Correcting” of “Color Control”. En zoals de naam al aangeeft speelt kleur een belangrijke rol.

Een CC Cream helpt je huid hydrateren, beschermen en camoufleren. Daarnaast helpt een CC cream de kleur van je huid te egaliseren.

Er zijn twee verschillende soorten CC Creams die jij huidskleur corrigeren. Eén type CC cream heeft een groene ondertoon die er voor zorgt dat rode vlekken worden verborgen. Daarnaast heb je ook een CC Cream met een abrikooskleur die een doffe en moeie huid wat meer kleur geeft.

Naast de twee verschillende types, CC cream met groene of abrikoos tinten bestaan er nog meer varianten CC creams.

Clinique heeft bijvoorbeeld een CC Cream zonder duidelijk tint (zoals groen of abrikoos). Deze zorgt wel er voor dat je een egale huid krijgt.

Wat is DD Cream?

Naast de BB en CC creams hoort er nog een cream bij die voor verschillende doeleinden werkt. Namelijk de DD cream. DD staat voor “Dynamic Do-all”.

De DD cream helpt je huid hydrateren, beschermen en camoufleren. Maar daarnaast zitten er in DD creams ook anti-age ingrediënten.

Maar wat DD cream zo anders maakt is dat het bedoeld is voor andere lichaamsdelen. DD Cream is voornamelijk bedoelt voor de voeten.

De Overeenkomsten Tussen BB Cream – CC Cream – DD Cream?

Naast de verschillen tussen de creams zijn er ook overeenkomsten aan te wijzen. Vooral BB cream en CC cream lijken op elkaar. Ze zorgen er beide voor dat je huid goed verzorgd blijft, je huid wordt beschermt tegen invloeden van buiten af en je huid er mooi egaal uitziet. Ook hebben de meeste creams een SPF ingrediënt.

Deze zorgt er voor dat je huid wordt beschermt tegen zonlicht. Let er wel op dat het geen vervanger is voor de zonnebrandcreme. Het is meer het allerdaagse zonlicht waartegen de creams je beschermen. Niet om je tegen direct zonlicht in de zomer (op bijvoorbeeld het strand) te beschermen.

Wat Zijn De Duidelijke Verschillen Tussen BB Cream – CC Cream – DD Cream?

Wij zijn tot de conclusie gekomen dat er niet heel veel verschil zit tussen de verschillende creams. Alle drie de creams zorgen dat je huid goed verzorgt wordt en je huid er egaler uit ziet. Maar uiteraard is DD cream een buitenbeentje omdat het niet voor het gezicht is bedoelt.

De belangrijkste verschillen op een rij:

  • Een BB Cream is bedoeld om een foundation te vervangen en tegelijkertijd je huid te verzorgen;
  • Bij CC Cream ligt de nadruk op het corrigeren van de huidskleur. Zodat rode vlekjes worden verborgen;
  • Bij DD Cream ligt de focus op anti-age, naast het verzorgen en egaliseren van de huid. Vooral geschikt voor een rijpe huid. En is eigenlijk bedoelt om je voeten egaleren eruit te laten zien. De andere twee cremes zijn wel voor de gezicht bedoelt;
  • Foundation En BB Cream – CC Cream – DD Cream.

Ondanks dat de BB Cream en CC Cream al een tijdje op de markt zijn geven de meeste vrouwen toch de voorkeur aan foundation.

Foundations kun je namelijk in heel veel verschillende vormen krijgen. BB cream en CC cream enkel als creme. Daarnaast komt foundation in heel veel verschillende tinten. Zodat er altijd wel een foundation tint voor jouw huidskleur geschikt is.

Ook de make-up artists en de visagisten werken nog vaak met foundations. Omdat je deze makkelijk zelf kunt mixen zodat je een perfecte tint zelf kunt samenstellen. Dat wordt lastiger met een BB cream of CC cream.