Je hebt het vast een keer meegemaakt: ben je op tijd naar het vliegveld gegaan, is je vlucht vertraagd. Irritant, gelukkig hoef jij je in ieder geval nooit meer te vervelen met deze tips!

Als je vliegtuig vertraging heeft, is het trouwens  goed om te weten dat je vaak recht hebt op een schadevergoeding. Dit is iets wat niet iedereen weet, dus zeker belangrijk om bij stil te zijn. Wanneer je vlucht meer dan vijf uur vertraagd is, kan je namelijk geld terugvragen en besluiten om de reis niet voort te zetten. Verder is jouw vliegtuigmaatschappij verplicht om jou een financiële vergoeding te betalen. Deze schadevergoeding kan zelfs oplopen tot 600 euro. Doe er je voordeel mee! Claim dus altijd je vertraging van je vlucht als deze vertraagd is!

verveling vliegveld

Shoppen!
Hoe kan deze ook ontbreken. Hoe kan je je nou vervelen op een vliegveld als er zoveel winkels zijn. Onmogelijk! Ga lekker shoppen op een vliegveld. Er is vast een leuke winkel voor je waar je een nieuwe parfum, hoodie of mascara kunt scoren. Geen zin om geld uit te geven? Dan kan je natuurlijk ook gewoon even rondsnuffelen.

Eten
Ook deze tip kan uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. Op vliegvelden op zoek naar een eettentje is hetzelfde als een Mac Donalds zoeken in Amerika. Verwen jezelf met iets lekkers en voor je het weet zit jij alweer in het vliegtuig.

Film kijken
Wist je dat veel vliegvelden tegenwoordig gratis Wifi hebben? Zodoende kan je een serie of film kijken op je telefoon, laptop of tablet. Heerlijk!

Slapen
Ben je moe of heb je een zin om rond te slenteren? Of heb je alle winkels wel gezien? Zoek dan een rustig plekje waar je even kan relaxen of slapen. Je hebt op sommige vliegvelden ook aparte slaapruimtes. Zorg wel eventjes dat iemand je wakker maakt of je een wekker zet voordat jij je vliegtuig mist.

Massage
Ook leuk om te doen: neem een massage. Vaak heeft een vliegveld wel massagestoelen beschikbaar. Voor een paar euro’s kan jij je heerlijk laten masseren en stap jij op die manier relaxt in het vliegtuig.

Werken
Misschien geen gezellige tip, maar wellicht kan je de doden uren door wat e-mails te beantwoorden en wat vooruit te werken. Zo ben je in ieder geval meer relaxt als je aankomt op je bestemming!

Lees een boek
Nu je vlucht vertraging heeft, kan je net zo goed even een lekker boek lezen. Zorg voor een spannend en/of vermakelijk verhaal en je zult zien dat de uren zo voorbij zijn.

Bewegen
Tot slot: blijf je benen strekken. In het vliegtuig zit je vaak ook alleen maar, dus loop even wat rondjes, koop wat lekkers en neem een frisse neus. Zo blijf je actief en je fris voelen, wat in een vliegtuig natuurlijk anders kan zijn.