Daten is altijd een beetje spannend, maar voor sommige mensen is het ronduit eng, zeker als je nauwelijks of nooit een date hebt gehad. Vandaag zetten wij een aantal dingen op een rijtje die jij misschien eng vindt, maar die eigenlijk best wel meevallen.

1. Eten

Misschien denk jij nu: waarom is dit nu eng? Maar voor sommige meiden en jongens is het niet prettig om te eten met mensen, dus zeker niet met een potentiële relatie. Onthoud dat je helemaal niet hoeft te eten op een eerste date, want je kunt makkelijk een andere date plannen, maar als het er dan toch van komt, dan kun je het beste gaan voor eten waar je geen stinkadem van krijgt, die je niet makkelijk kunt knoeien en waar je geen vies gebit van krijgt.

2. Elkaar aankijken

Als er iets is wat mensen met weinig date ervaring eng vinden, dan is het misschien wel elkaar aankijken. Kijk ik raar? Zit er iets tussen mijn tanden? Heb ik een puist? Vind hij of zij mij wel mooi? Het is moeilijk, maar diegene gaat al met je op date, dus als het goed is vindt hij of zij jouw uiterlijk al best wel leuk.

3. Vrijen

Als je al wat langer aan het daten bent, dan komt het uiteindelijk tot lichamelijk contact en dan bedoel ik niet alleen seks, maar ook zoenen en knuffelen. Uiteraard vinden wij dit ook fijn, als het goed is, want anders moet je het per direct helemaal niet doen, maar het is ook spannend. Probeer te ontspannen. Het is voor degene waar mee je vrijt ook spannend of hij of zij nu veel ervaring heeft of niet, met jou is het nieuw en daarom ook best eng. Wacht vooral tot je er klaar voor bent.

4. Ouders

Als het daten uiteindelijk omslaat in een relatie, dan staat er nog iets spannends op je te wachten, namelijk het ontmoeten van elkaars ouders. Het is niet alleen eng om zijn of haar ouders te ontmoeten, maar ook om hem of haar aan jouw ouders voor te stellen. Wees je zelf en beleefd, dan moet het goed komen. Als hij of zij leuk genoeg is om mee te gaan, dan zijn de ouders vast geen probleem.