Alles wordt duurder, van de boodschappen tot de zorgverzekering. Niet iets om heel blij van te worden en ons spaarsaldo gaat er dan ook niet iedere maand op vooruit. De eerste reflex is vaak om flink te gaan bezuinigen, vooral natuurlijk op luxe artikelen. Een flesje wijn minder kopen en toch maar een keer niet uiteten in het weekend. Logische keuzes waar je ook prima even zonder kunt.

Maar er zijn ook luxe artikelen waar wij van zeggen; Geef daar tóch je laatste stuiver aan uit! Welke dat zijn? Lees snel verder!

1.     De allerbeste telefoon; een iPhone

Waar voorheen nog wel eens een beetje simpel werd gedacht over een telefoon, is dat tegenwoordig wel anders. Het is werkelijk een must voor iedereen, en echt niet alleen om je Facebook en Instagram te checken. Je smartphone heb je tegenwoordig voor écht alles nodig. Voor het kopen van treinkaartjes, doen van medische checks via online tools tot het doen van Belastingaangifte.

Omdat deze device en het synchroniseren met de andere apparaten die je gebruikt nu zo belangrijk is, moet je hierop niet gaan besparen door bijvoorbeeld een telefoon te kopen van een onbekend (en misschien wel onbetrouwbaar) Chinees merk. Uiteindelijk ben je dan duurder uit, omdat je wellicht afspraken vergeet die in maar één apparaat staan of deze telefoon gaat snel kapot waardoor je weer een nieuwe moet kopen.

Dus heb je een nieuwe smartphone nodig? Een iPhone kopen is dan altijd een goed idee, net als een Samsung telefoon. Kies in ieder geval altijd voor een telefoon van een bekend merk en met een goed besturingssysteem. Hierdoor weet jij zeker dat je jaren vooruit kunt en altijd je telefoon kunt uploaden naar de laatste stand van zaken.

2.     Je huis, je thuis

Je huis, je thuis

Nog iets waar je echt niet op moet bezuinigen, is een fijn huis. Sla liever een luxe vakantie over en ruil die in voor een staycation. Maar een goede basis en fijne thuisplek is essentieel voor een fijn leven. Je komt er thuis na een lange werkdag en je wordt er wakker om weer vol frisse moed aan de slag te gaan. Het belang van een eigen plek waar je jezelf mag zijn moet je niet onderschatten, dit is de basis van alles.

3.     Goede kleding

Natuurlijk kun je dat ene blouseje, jurkje en truitje wel missen. Wat je niet kunt missen is een écht goede winterjas en een paar kwalitatieve schoenen. Investeren in goede en luxe kleding is dan ook aan te raden.

Kies hierbij wel voor de producten die je echt nodig hebt en jaren van kunt genieten. Liever een paar minder en dan jaren ervan plezier hebben dan heel veel goedkope kleding. Maar een echt goede winterjas heb je jaren plezier van als het goed is!

4.     Producten voor je gezin/de mensen van wie je houdt

Mocht je geen kinderen hebben, dan kun je voor gezin ook alleen ‘partner’ gebruiken. En mocht je hiermee niet gezegend zijn, denk dan aan dierbare vrienden en/of familie. Hierop moet je nooit besparen qua cadeaus en uitjes, een goede band houden met deze dierbare mensen is het belangrijkste in het leven. En zij verdienen echt absoluut een luxe artikel, dit moet je niet afdoen met een euroknaller uit de discounter om de hoek.

Kortom, ook in mindere economische tijden is het aan te raden om toch voor kwaliteit te gaan, en je prioriteiten te stellen. Soms moet je dan iets langer wachten op die nieuwe iPhone maar uiteindelijk is dit het wachten vaak meer dan waard!