Je hebt weken gezwoegd voor je examens en je geniet met volle teugen van jouw welverdiende vakantie. Toch begint het, na het hele seizoen van Gossip girl en Pretty Little Liars opnieuw te hebben gekeken, te kriebelen. Je wil weer iets gaan doen, dus je besluit een zomerbaantje te zoeken.

Originele zomerbaantjes

De vacatures voor vakkenvullers en callcentermedewerkers vliegen je om de oren, maar dit heb je eigenlijk al wel gezien. Je wilt je welverdiende vakantie namelijk wél op een leukere manier doorbrengen. Wij vonden vijf originele zomerbaantjes voor tijdens jouw die niet saai zijn.

originele zomerbaantjes

Animatieteam

Wat is er nu leuker dan een baan hebben, die je het gevoel geeft dat je zelf op vakantie bent? Wanneer je werkt in een animatieteam zorg je ervoor dat de kinderen en jongeren op de camping optimaal genieten van hun vakantie. Samen met jouw collega’s ga je allerlei activiteiten begeleiden op de camping. Het leuke van dit zomerbaantje, is dat er overal wel campings zijn die jongeren zoeken voor in hun animatieteam, zowel in Nederland en België als in het warme Spanje. Het enige vereisten voor deze baan is dat je het leuk vindt om met kinderen te werken en bijna achttien bent.

Thuishulp

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je aan zomerbaantjes denkt. Maar wanneer je beter met ouderen om kunt gaan dan met kinderen, en je niet vies bent voor het uitvoeren van huishoudelijke taken, is dit misschien wel een leuk vakantiebaantje voor jou. Normaal gesproken vraagt het werken met ouderen een specifiek diploma, maar voor deze functie is dat echter niet het geval. Veel ouderen hebben problemen met het doen van hun eigen boodschappen en het schoonmaken van hun huis. In de zomermaanden staan er veel vacatures online van thuiszorgorganisaties die staan te springen om jonge mensen die deze ouderen willen helpen.

Lifeguard

Als je graag buiten bent en van water houdt, dan is het zijn van een lifeguard misschien wel iets voor jou. Je hoeft niet meteen aan Baywatch te denken, want niemand verwacht van jou dat je in een rood badpak rondhuppelt. Wel moet je in het bezit zijn van een EHBO-diploma, want als er iets misgaat, dan moet jij eerste hulp verlenen. Je moet dus wel sterk in je schoenen staan voor dit zomerbaantje, maar dat maakt het natuurlijk ook de ultieme uitdaging!

Junior reisleider

Zomerbaantjes

Vind je het leuk om naar verre landen te gaan en een groep jongeren te begeleiden, dan kun jij je misschien wel vinden in de baan van reisleider. Je gaat met een groep jongeren op reis naar Spanje of een ander Europees land en laat de jongeren genieten van geplande activiteiten, zoals een gezellige stapavond of een sportactiviteit. Je hebt natuurlijk de verantwoordelijkheid voor de jongeren, maar je kunt ook genieten van een klein beetje eigen vakantietijd die je lekker kunt spenderen op het strand. Daarnaast kun je er ook voor kiezen, wanneer je niet zo dol bent op jongeren, om een reisleider voor ouderen te worden. Je moet wel minimaal 21 zijn om in het buitenland aan de slag te gaan.

Dierenoppas

De laatste in ons lijstje van originele zomerbaantjes. Heb jij helemaal niets met mensen, dan kun je, in het licht van een originele bijbaan, gaan voor een baantje als dierenoppas. Als de zomerperiode eraan komt, gaan veel mensen weer op vakantie. Dat is het moment dat jij op hun geliefde viervoeters kunt passen. Je kunt thuis of op locatie zorgen voor allerlei verschillende dieren. Het enige wat je nodig hebt is een voorliefde voor dieren.