Dit herken je vast wel: de wekker gaat, je checkt Facebook en Instagram, neemt een snelle douche, tovert een kek pakje uit de kast en loopt vervolgens in één rechte lijn door naar de espressomachine. Het kan ook anders! Start de dag vanaf nu met een glas water op lege maag. Je zal versteld staan van de vele voordelen die deze nieuwe gewoonte je brengt. (En ja… daarna mag je alsnog je cafeïneshot nemen.)

Reden #1: Het maakt je productiever

Als je slaapt verlies je veel vocht. Wanneer je wakker wordt bevat je lichaam (te) weinig vocht om optimaal te kunnen functioneren. Drink een glas water om wakker te worden en om je hersenen te stimuleren. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen 14% sneller werken na het drinken van een glas water. Je kunt sneller werken, blijft scherp en bent helder van geest; alles wat je nodig hebt om productief te zijn.

Reden #2: Detox

Het drinken van water op lege maag is ideaal om het lichaam te ontdoen van gifstoffen en andere overbodige zaken. Tijdens het slapen reinigt het lichaam zichzelf. Door de dag te starten met een flink glas water zorgen we voor een oppepper en verlaten alle afvalstoffen -via de urine- ons lijf.

Reden #3: Een stralende huid

De huid heeft vocht nodig. Water is hét perfecte middel om de boel te hydrateren. Door de dag te starten met een glas water behoudt de huid zijn elasticiteit en frisse teint. Vroegtijdige rimpels worden voorkomen. Remember: voorkomen is beter dan genezen!

Reden #4: Je stofwisseling komt snel op gang

Afvallen? Zorg er dan onder andere voor dat je stofwisseling goed is. Een glas water op lege maag helpt de stofwisseling op gang komen. Daarnaast voorkomt het drinken van water een hongergevoel. Wist je dat voldoende water ook helpt bij het verbranden van vet en calorieën?

Reden #5: Water drinken is goed voor de algehele gezondheid

Het drinken van water in de ochtend voorkomt allerlei lichamelijke klachten en kwalen. Ons lymfevatenstelsel en darmstelsel blijven gezond, het biedt afweer tegen allerlei infecties, voorkomt nierstenen en ook hoofdpijn behoort tot de verleden tijd wanneer je de dag start met hydrateren.

Wil je nog meer voordelen ervaren? Voeg dan wat citroensap toe aan het water. Let op: drinken door een rietje om het tandglazuur te sparen!