Met dit heerlijke weer mogen de open schoenen nog even uit de kast. Dit betekent dus dat je teennagels er een beetje mooi uit moeten zien. Daarnaast vindt elke vrouw het natuurlijk heerlijk om met haar nagels bezig te zijn. Maar nagels lakken dat kan soms een hele klus zijn. Hoe krijg je bijvoorbeeld vlekkeloze nagels, die ook nog eens lang mooi blijven? Wij hebben de tips voor je op een rijtje gezet:

1.Bewaren

Bewaar je nagellak op een koude plek. In de zomer is het dus aan te raden om de nagellak in de koelkast te leggen. Zo blijft de nagellak langer goed en is ‘ie makkelijker aan te brengen.

2. Kwaliteit

Er zijn honderden soorten nagellak op de markt en die verschillen nogal van kwaliteit. Ben je niet zo goed met nagels lakken dan loont het zich om een duurdere nagellak te kopen. Deze breng je namelijk makkelijk aan en vaak is hiervoor 1  laag genoeg. Goedkopere nagellakjes zijn vaak dunner en dan moet je dus meerdere lagen aanbrengen. Voor iemand die niet zo getraind is zorgt dat dus vaak voor vlekken en strepen.

3. Aanbrengen

Lak altijd maar naar een kant en zorg ervoor dat er niet teveel nagellak aan je kwastje zit. Druppel een kleine druppel op je nagel en verdeel deze voorzichtig over de hele nagel.

4. Vaseline

Door je vingers van de voren in te smeren met vaseline kun je eventuele foutjes heel makkelijk wegwrijven. Daarnaast verzorgt de vaseline je nagelbedden, waardoor je nagels minder snel afbreken.

5. Geduld

De belangrijkste tip als het op nagels lakken aankomt is en blijft: geduld. Neem ruim de tijd om je nagels te lakken en zorg ervoor dat elke laag goed kan drogen. Niets is natuurlijk irritanter dan deukjes of vlekken omdat je iets te snel andere dingen bent gaan doen.

Gebruik eens een stopwatch om te zien hoelang je er daadwerkelijk over doet om je nagels te lakken zodat je dit de volgende keer in kan plannen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om eens langs een professionele nagelstudio te gaan om je nagels helemaal flawless te laten maken. Maar wij begrijpen dat zelf kliederen met je nagels ook heerlijk kan zijn. En vergeet niet: oefening baart kunst!