Het is je vast al eens opgevallen dat er naast concealers in verschillende huidskleuren, ook gekleurde concealers zijn. Deze concealers in allerlei kleuren worden kleurcorrigerende concealers genoemd en zijn, zoals de naam eigenlijk al zegt, bedoeld om kleuren in je gezicht te corrigeren.

Maar hoe gebruik je zo’n groene, gele of roze concealer?

Iedere kleur heeft zijn eigen toepassing. In dit artikel leggen we je uit hoe je kleurcorrigerende concealer kan gebruiken.

Kleurverschillen In Je Gezicht Verbergen Met Concealer

De Basis: Het Kleurenwiel

Als je wilt weten hoe je kleurcorrigerende concealer moet gebruiken, is het handig om eerst het kleurenwiel te begrijpen.

Om een kleur te corrigeren, gebruik je een kleur die tegenover deze kleur ligt in het kleurenwiel. Kleuren die tegenover elkaar liggen, neutraliseren elkaar namelijk.

Wil je rode plekjes corrigeren? Dan gebruik je dus een groene concealer, omdat groen tegenover rood ligt in het kleurenwiel.

Kleurenwiel makeup concealer

Roze Concealers Om Vermoeidheid Te Verhullen

Wil jij de huid onder je ogen oplichten en tekenen van vermoeidheid verbergen? Roze concealer is het antwoord. Zalm- en perziktinten helpen je hier ook bij.

Deze kleuren liggen in het kleurenwiel tegenover blauwe en donkere tinten, waardoor ze dus ideaal zijn om donkere kringen te corrigeren.

Dit werkt vooral goed als je een licht of lichtgetinte huid hebt. Daarnaast is roze ook ideaal om een fletse olijfkleurige huid op te lichten en te laten stralen.

Paarse Concealers Gebruiken Om Gele Kleuren Te Verbergen

Paarse of lila concealers zijn perfect om geel te corrigeren. Wil jij de gele ondertoon van je huid neutraliseren, bijvoorbeeld rond je mond? Dan is een paarse concealer de beste oplossing.

Voor mensen met een gelige huid die er dof uitziet, is een paarse concealer of een paarse kleurcorrigerende primer de ideale manier om hun huid te laten stralen.

Groene Concealers Gebruiken Om Rode Vlekken Te Verhullen

Zoals je net al kon lezen, ligt rood tegenover groen. Daarom is een groene kleurcorrigerende concealer ideaal om rode plekjes mee te neutraliseren.

Gebruik een groene concealer om puistjes, rode littekentjes, rode vlekken of een rode geïrriteerde huid mee te corrigeren. Heb je over je gehele gezicht last van roodheid? Bijvoorbeeld doordat je verbrand bent of doordat je last hebt van rosacea?

Dan is een groene kleurcorrigerende primer de beste oplossing om een gave basis te krijgen voor je foundation.

Gele Concealers Om Blauwe Plekken Te Verbergen

Wil jij blauwe plekken, adertjes of blauwpaarse kringen onder je ogen optisch laten verdwijnen? Dan kan je het beste een gele kleurcorrigerende concealer gebruiken, aangezien deze kleuren tegenover elkaar liggen.

Afhankelijk van je huidskleur en je ondertoon, kan gele concealer ook goed gebruikt worden als een oogschaduwbasis.

Oranje Concealers Om Een Donkere Huid Te Corrigeren

Heb je een lichte huid? Dan kan je oranje concealer beter overslaan.

Voor mensen met een medium tot donkere huid is oranje concealer echter ideaal. Je kan er namelijk donkere kringen en donkere plekjes mee corrigeren. Geeloranje tinten werken hier het beste voor.

Hoe Kan Je Kleurcorrigerende Concealer Aanbrengen?

Kleurcorrigerende concealers zijn niet de makkelijkste concealers om mee te werken. Het is belangrijk dat je ze subtiel aanbrengt en goed blendt, anders blijven de kleuren zichtbaar.

Gebruik hiervoor een concealerkwast of gewoon je vingers. Blijft de kleur desondanks toch zichtbaar? Dan kan je ervoor kiezen om over de kleurcorrigerende concealer nog een huidskleurige concealer aan te brengen.

Huidskleurige concealer kan je zowel onder als over je foundation aanbrengen.

Kleurcorrigerende concealer kan je echter alleen onder je foundation gebruiken, zodat de onnatuurlijke kleur van de concealer geneutraliseerd wordt door de foundation.