Vlekken zijn heel vervelend. Zeker in je nieuwe spijkerbroek! Heb je per ongeluk rode wijn geknoeid? Of is er door je onhandigheid een make-up klodder op je broek beland? Wat er ook aan de hand is, wij helpen je uit de brand! In dit artikel delen we alle handige tips om vlekken uit je spijkerbroek te krijgen.

Algemene tips om vlekken te verwijderen

  • Ga zo snel mogelijk te werk. Hoe langer je de vlek laat opdrogen, hoe lastiger het gaat worden om de spijkerbroek schoon te krijgen.
  • Het eerste waar je aan denkt is om met water over de vlek te wrijven. Doe dit alleen als het géén olie of vet is. Dan zou je het namelijk alleen maar erger maken. Dat wil je niet!
  • Zorg er ook voor dat je eerst de vlek behandelt voordat je de kleding in de wasmachine gooit.
  • Deppen, niet schrobben.
vlekken verwijderen uit spijkerbroek

Soort vlek met bijpassende oplossing

Eten: Gebruik een mengsel van sodawater en zout. Breng het aan op de vuile plek en laat het een tijdje inwerken.

Modder: Dit is meestal vrij makkelijk op te lossen. Maak je broek schoon met warm water en eventueel een beetje shampoo.

Make-up: Haal het meeste vuil weg met een borsteltje voordat het is ingetrokken en ga daarna aan de slag met afwasmiddel.

Nagellak: Heb je nagellak in je spijkerbroek? Zo verwijder je nagellak uit kleding.

Zweet: Meng een beetje warm water met witte azijn. Laat je spijkerbroek een nacht hierin weken. Ook kun je zuiveringszout met water mengen en dit een paar uur laten intrekken. Vergeet je kleding daarna niet uit te spoelen!

Wijn: Geknoeid met de rode wijn? Giet er een beetje witte wijn overheen! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het schijnt echt te werken! Lees ook ons artikel: Rode wijnvlekken verwijderen uit kleding.

Bloed: Meng wat water met zout. Dep dit mengsel met een doekje op de broek en wrijf (voorzichtig!) tot het schoon is. Een andere optie is om haarspray op de vlek te spuiten, in te laten trekken en daarna met een doekje eraf te halen.

Vet: Een kleine vet vlek kun je het beste droog maken met een stukje keukenpapier. Gebruik voor grotere vlekken wat talkpoeder om de olie te absorberen. Nog niet helemaal weg? Probeer het dan eens met wat afwasmiddel of een beetje azijn.