Als je denkt aan het doen van de tuin, denken veel mensen aan de achtertuin. De voortuin krijgt vaak minder aandacht. Zonde, want de voortuin is echt het visitekaartje van je huis. Een goed verzorgde voortuin zorgt voor een goede uitstraling van je huis. De herfst is een goed moment om dit te doen, het weer is nog redelijk zacht en dan ben je meteen klaar voor de winter.

Bestrating en hekwerken

Een goed hek en mooie tegels zorgen meteen voor een mooie voortuin. Zorg voor grote tegels voor een moderne uitstraling, of kleine klinkers voor een klassieke tuin. Op welke manier je kiest te bestraten bepaalt de sfeer van je voortuin, let dus op waar je voor gaat en welke sfeer je wilt creëren in je voortuin.

Ook het hekwerk bepaalt de uitstraling van je tuin. Klassiek hekwerk zorgt voor een klassieke uitstraling, waar modern of rustiek hekwerk je tuin meteen modern doet lijken. Metalen manden met stenen of verroeste hekwerken zijn tegenwoordig grote trends in de moderne tuin. Maar ook gietijzeren hekjes doen het nog steeds goed, vooral in de klassieke tuin.

Groene vingers

Bezoek eens een tuincentrum om inspiratie op te doen. Bloemen en planten zijn de beste manier om kleur in je tuin te brengen. Maak een kleurenpalet en kies mooie, makkelijk te verzorgen bloemen en planten uit voor een zo onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin. Houd hierbij ook rekening met de kleuren van je buitenmuur en je woning zelf, zodat alles bij elkaar past. Let bij planten rond deze tijd van het jaar wel op dat ze winter-bestendig zijn.

Heb je een kleine voortuin? Denk dan eens na over een verticale voortuin. Laat bloemen en klimplanten aan je gevel groeien. Of kies voor bomen die meer in de lengte dan in de breedte groeien om zo het zicht in je woning te beperken.

Meubels en decoratie

Gebruik je kleurenpalet voor het uitkiezen van je meubels en decoratie, of ga voor neutrale kleuren. Een mooi bankje staat vaak leuk in je voortuin. Kies voor een lantaarn of muurdecoratie om je tuin nog meer op te fleuren.

Zit je vaak buiten? Combineer je meubels dan met een tafeltje, een tafeltje biedt ook weer gelegenheid voor het neerzetten van een mooie plant. Overweeg om heaters aan te schaffen zodat je tijdens de herfst en tegen het einde van de winter toch nog buiten kunt zitten.