Je ziet het steeds vaker: wimperextensions. De nepwimpers worden een voor een aan je eigen wimpers of oogleden vastgemaakt en je hoeft er de eerstkomende tijd niet meer naar om te kijken. Wimperextensions laten je glamorous voelen en wie wil dat nou niet? Voordat je een afspraak maakt bij de schoonheidsspecialist moet je eerst nog met een aantal dingen rekening houden.

Het is tijdelijk

Wimperextensions blijven een aantal weken goed zitten. Daarna gaan ze langzamerhand loslaten. Als je het telkens wilt bijhouden moet je om de maand wel naar de schoonheidsspecialist. Dit vraagt de nodige tijd maar ook zeker het nodige geld. De kosten voor het plaatsen van wimperextensions zijn gemiddeld tussen de €55,00 en €65,00 euro. Daar komt wel tegenover te staan dat jij met de mooiste wimpers over straat loopt ?.

Het kan de conditie van je echte wimpers verminderen

Je kan ook voor een keer wimperextensions laten zetten. Stel dat je op vakantie gaat en je hebt in deze periode geen zin om je elke dag op te maken maar je wilt er wel verzorgd uitzien, dan is het een ideale oplossing. Wimperextensions kunnen er wel voor zorgen dat je eigen wimpers de eerste tijd vaker zullen uitvallen en ze minder sterk worden. De lijm die gebruikt wordt bij het aanbrengen van de wimpers kan schadelijk zijn voor je eigen wimpers. Het kan ervoor zorgen dat je wimpers afbreken. Dit is niet permanent, als je gewoon je eigen wimpers zorgvuldig behandeld zijn ze in een mum van tijd weer terug.

Slaaphouding aanpassen

Het duurt ongeveer tien uur voordat de lijm van je wimperextensions helemaal is opgedroogd. Zeker de eerste dag moet je er vooral niet aan gaan pulken en het liefst ook niet op je buik slapen. Dit kan ervoor zorgen dat je wimpers sneller loslaten. Een katoenkussensloop kan er ook voor zorgen dat je wimpers minder mooi gaan zitten. In dit geval raden veel schoonheidsspecialisten een satijnen kussensloop aan.

Je eigen wimpers stellen niks meer voor

Als je volumineuze wimperextensions er eenmaal uit zijn heb je het gevoel dat je eigen wimpers niks meer voorstellen. Dat is natuurlijk logisch want je bent gewend geraakt aan veel wimpers en maximale volume. Een voordeel is wel dat je niet meer hoeft na te denken voordat je in je ogen wrijft of heel voorzichtig bent met het schoonmaken van je gezicht.

Verschillende soorten wimperextensions

Voordat je wimperextensions laat zetten moet je voor jezelf goed uitzoeken wat voor soort jij wil. Wil je een subtiele wimper of juist eentje die aan het einde uitloopt? Kies de soort wimper die bij jou past. Als je bijvoorbeeld nooit make-up op hebt, zou het een wereld van verschil lijken als je opeens 3D wimpers hebt.

Ondanks dat wimperextensions de nodige zorgen met zich meebrengen, is het volgens de meerderheid van de gebruikers het zeker waard. De meeste kunnen zelfs niet meer zonder. Once you fall in love there’s no going back ?.