Als je huidige auto toe is aan vervanging kun je ervoor kiezen om een gloednieuw model te kopen of te leasen. Veel Nederlanders gaan echter liever voor een goedkopere optie: de occasion. Meestal schaffen ze zo’n tweedehandsauto aan, maar wist je dat het vandaag de dag ook mogelijk is om een occasion te leasen? In beide gevallen doe je er goed aan om op diverse factoren te letten tijdens je zoektocht. Hieronder leer je daar meer over.

Onder de motorkap

Natuurlijk is het bij het kopen of leasen van een occasion verstandig om even de motorkap omhoog te zetten. Als de motor er schoon uitziet, is dit een goed teken. Deze ruimte moet echter niet té schoon of juist erg vies zijn. In beide gevallen moet je op je hoede zijn. Dit is al helemaal het geval als je symptomen van een olielekkage ziet. Een andere gebruikte occasion leasen of kopen is dan vaak een goed idee.

Onderhoudshistorie

Om te controleren of de tweedehandsauto inderdaad last heeft (gehad) van een olielekkage moet je naar de onderhoudshistorie vragen. Meestal staat dit in het onderhoudsboekje van het voertuig. Ook kun je eventueel vragen naar de facturen van de garage. Hierop zullen de uitgevoerde reparaties vermeld staan. Hierdoor leer je meer over de problemen die de auto in het verleden gekend heeft en hoe ze opgelost zijn.

Buitenkant

Het is uiteraard belangrijk dat de occasion die je op www.privateleaseused.nl wilt leasen er mooi uitziet. Daarom moet je letten op de buitenkant, een bezichtiging in levende lijve is hiervoor eigenlijk wel nodig. Op foto’s zie je simpelweg minder details dan je in het echt zult zien. Als de auto er niet netjes uitziet en allerlei beschadigingen heeft, wil je misschien toch liever een ander tweedehandsvoertuig kopen of leasen. Bij het checken van de buitenkant is het ook cruciaal om te kijken naar de banden. Moeten ze vervangen worden of kun je ze nog gebruiken?

Proefrit

Proefrit

De auto ziet er misschien prachtig uit. Het is echter belangrijker dat de wagen goed rijdt. Daarom moet je voordat je een occasion koopt of leaset altijd een proefrit doen. Rijd niet een klein rondje, maar blijf echt een half uur weg met de auto. Het is bovendien slim om over diverse soorten wegen te rijden. Zo zul je precies ervaren hoe de occasion rijdt, ongeacht het wegdek. Hoor je rare geluiden? Vraag de verkoper hier naar.