We zien steeds meer vrouwelijk gezichten aan de top staan, maar we hebben ook nog een lange weg te gaan als het aankomt op gelijk rechten op de werkvloer. Met de invoering dat mannen nu ook ouderschapsverlof mogen aanvragen is de kloof weer een stukje kleiner geworden. Maar er zijn nog steeds een aantal sectoren waarbij de merendeel uit mannen bestaat en door middel van een cursus te volgen, kunnen we ook hier meer vrouwen terug zien komen.

Overheid

De overheid stimuleert het idee om meer vrouwen aan de top te krijgen. De doelstelling is namelijk dat ruim 30% vrouw moet zijn in de topfuncties.  De overheid heeft dit ook als wet meegenomen, maar er wordt nog niet actief op gehandhaafd. Wel moeten bedrijven verantwoorden waarom de 30% niet is gelukt. In het merendeel van de gevallen worden dit door ruim 80% van de bedrijven nog niet gehaald. Hierbij zijn er ook grote verschillen tussen de sectoren. In de bouw werken nog steeds de minste vrouwen, slechts 12% is vrouw. Sectoren waar de meeste vrouwen werken is in de non-profitsector en de sociaal economische sector. 

Opleidingen 

Opleidingen 

Tuurlijk zijn er ook genoeg dingen die wij als vrouwen kunnen doen om over de juiste kennis te beschikken, zoals een Rijksoverheid opleiding online volgen. Gelukkig doet de overheid het al goed en halen ze ook hun eigen wet. Ruim 31% is vrouw die werkt bij de overheid. Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die gevolgd kunnen worden om het stapje naar de top te kunnen bereiken. Houd je ervan om met cijfers bezig te zijn en advies hierop de geven? Dan kan de opleiding finance en control iets voor jou zijn. Met de opleiding wordt je klaargestoomd als financiele mederwerker. Onder finance en control zijn er verschillende opleiding en cursussen die gevolgd kunnen worden. Ook worden deze op verschillende niveaus gegeven waardoor elk niveau geschikt is voor het doen van een cursus. Veel cursussen zijn een vervolg van een ander, hierdoor is het belangrijk om goed te kijken naar de doelgroep en voorwaarde van de cursussen en opleidingen die worden gegeven. 

We zijn op de goede weg om meer vrouwen aan de top te krijgen, maar we zijn er helaas nog niet. Om over de juiste kennis te beschikken zijn er opleidingen en cursussen die we kunnen volgen om de top te bereiken.