Vroeger bracht het misschien allemaal irritante situaties met zich mee dat jij de jongste thuis was. Zoals dat je broer en zus veel later mochten thuiskomen of dat je soms nog als een klein kind werd behandeld. Maar eigenlijk moet je juist blij zijn dat jij de jongste bent want er zitten best veel voordelen aan. Lees ze hieronder.

Bodyguard

Omdat jij de jongste bent, willen je broers en/of zussen je maar al te graag beschermen. Je bent ten slotte wel hun kleine zusje.

Kleren

Alle kleren die je oudere zus niet meer passen, worden direct doorgeschoven naar jou. Wat is er beter dan gratis kleren krijgen? En je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw zus je favoriete items steelt want jij hebt een kleinere maat.

Lievelingetje

Het is uit onderzoek gebleken dat de jongste vaak het lievelingetje van de familie is. Het blijkt dat de jongste vaak erin gelooft dat hij/zij het lievelingetje is en dat je ouders daar dan ook mee op ingaan. Ook is bewezen dat je jongste vaak de grappigste in huis is.

Minder snel de schuld

Omdat je wellicht wel het lievelingetje bent krijg jij ook veel minder snel de schuld. Dat geldt hetzelfde voor klusjes in huis doen. Je broer en zus worden net iets sneller door je ouders gevraagd om de afwasmachine uit te pakken of met de hond te lopen.

Fouten

Jij kan van de fouten van je broer en zus leren. Misschien hebben zij een situatie niet zo handig aangepakt waar jij juist het voordeel uit kan halen. Wellicht dat je er hetzelfde over maar heb je gemerkt dat dat niet werkt.

Al met al, de jongste zijn is nog helemaal zo erg niet. Je broer en zus staan immers altijd voor je klaar en dat geldt andersom ook precies hetzelfde ;).