Je haar elke dag wassen is absoluut niet nodig, het is zelfs slecht voor je haar als je dat doet. Als jij je haar iedere dag wast, zorgt dat ervoor dat je haar meer natuurlijke oliën aanmaakt. Hierdoor wordt je haar sneller vet en dat wilt natuurlijk niemand. Lees hieronder tips om je haar langer schoon te houden.

 

Geverfd haar

Als jij je haar hebt geverfd wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk mooi blijft. Als je vaak je haar wast, wordt de kleur sneller dof en gaat het ook vervagen. Je hoeft dus ook niet bij iedere wasbeurt je haar met shampoo te wassen. Het belangrijkste is dat je ook een shampoo gebruikt die speciaal voor gekleurd haar bedoeld is.

Droogshampoo

Het is verschrikkelijk als je haar er vet uitziet. Je haar zit plat en je kan er helemaal niks mee. Je wilt het wassen maar dat moet juist worden voorkomen. Om je haar een aantal dagen langer uit te stellen van een wasbeurt, kun je droogshampoo gebruiken. Je sprayt het in je haar en masseert het erin. Je hebt weer meer volume en je vette lokken zijn verdwenen.

Je haar stijlen

Van je steile of gekrulde lokken wil je natuurlijk het langste genieten. Als je haar nog mooi in model zit, is er eigenlijk toch geen reden om het al te wassen? Het scheelt je tijd want je haar is al gedaan en het is gezonder voor je haar.

Gezonder

In de meeste shampoos zitten siliconen en parabenen. Door veel siliconen wordt je haar erg droog. Je haar raakt afgesloten en daardoor beschadigd het erg snel. Als je al een beetje breekbaar haar hebt, is het belangrijk om een shampoo te gebruiken met natuurlijke producten. Als je het lastig vindt om een goeie shampoo te vinden, kan je ook altijd even je kapper raadplegen. Deze producten zijn meestal wel wat duurder maar het is wel beter voor je haar.