Wist je dat een derde van het gewicht van jouw kussen bestaat uit beestjes, dode huidcellen en huisstofmijt (plus hun uitwerpselen…)? Jup, dat is smerig. Heel erg smerig zelfs! Het is niet alleen vies, maar kan ook leiden tot allerlei ziekten. Het is hoog tijd om ons vanaf nu niet meer te beperken tot het wassen van enkel onze kussenslopen. Ook onze hoofdkussens verdienen regelmatig een sopje.

Kussen wassen

Waarschijnlijk was je minimaal eens per week trouw je kussenslopen. Na het wassen kruip je een heerlijk fris bed in en nestel je jouw hoofd lekker in je kussen. Let op, want schijn bedriegt! Wanneer je je enkel beperkt tot het wassen van de kussenslopen en jouw hoofdkussens niet (of nauwelijks) gewassen worden, lig je eigenlijk helemaal niet in een fris bed. Een schone sloop mag dan misschien aangenaam ruiken, je stopt er gewoon iets smerigs in. Het verandert niets aan de staat van jouw kussen(s) en draagt niet bij aan betere hygiëne.

Slapeloze nachten kunnen gerelateerd worden aan vieze kussens. Te weinig slaap maakt je niet alleen moe, maar ook extra bevattelijk voor allerlei ziekten. Zo kan slaapgebrek leiden tot griep, maar liggen onder andere ook hart- en vaatziekten en diabetes type 2 op de loer. Experts raden aan om te investeren in kussens van wasbaar schuim, zodat je ze elke 3 tot 6 maanden een sopje kan geven.

Slaap lekker!