Het lijkt erop dat we steeds vaker vergeten hoe belangrijk het is om een inspirerende werkplek te hebben, want die grijze muren met die stilstaande klok maken het werk er echt niet leuker op.

Tijd voor verandering dus! Gedurende de dag hebben we wel eens van die momenten dat we niet meer vooruit te branden zijn. De klok lijkt stil te staan en het duurt nog uren voordat het tijd is om te stoppen en te ontspannen (naar huis gaan kan niet perse benoemd worden gezien er tegenwoordig genoeg thuiswerkers zijn). Maar wat is de oorzaak hiervan en hoe kunnen we dat tegengaan? Juist, onze werkplekken inspireren ons niet. De meeste bureaus zijn op de computer, wat pennen, notitieblokken – en hooguit wat foto’s van familie en vrienden – na leeg. Nog niet te spreken over het half dode plantje die we meest van de tijd water vergeten te geven of verdrinken zodra we het een aantal weken vergeten zijn.

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Niet geheel inspirerend dus. Gelukkig zijn wij mensen zo ingesteld dat we ons makkelijk kunnen laten inspireren. Verse of nep bloemen, een moodboard, een mooie drinkbeker of screensaver; het zijn de kleine dingen die jouw werkplek tot een kleine tempel kan maken. Vraag jezelf af waar jij gelukkig van wordt en geïnspireerd door raakt, en probeer dit zoveel mogelijk te verwerken in je werkplek. Mocht dit niet helemaal lukken dan bestaat er gelukkig nog Pinterest of Instagram voor de perfecte dosis inspiratie.

Inspirerende werkplek

Foto: Pinterest