Je kent het vast wel, na een avondje stappen of een paar uur in het vliegtuig voelt en ziet je huid er niet meer zo fris en fruitig uit. Ook kunnen je hormonen flink huishouden en zorgen voor een onzuivere huid. We kunnen ons best voorstellen dat je je onzeker voelt, wanneer je huid er niet goed uit ziet. We houden allemaal van een stralende en gezond ogende huid, met deze tip help je je huid daar een handje mee!

Omega 3 goed voor je huid

Dingen zoals je make-up niet verwijderen voordat je gaat slapen en veel vettig en ongezond eten kunnen bijdragen aan een onzuivere huid. En zoals we eerder aangaven kunnen hormonen ook zorgen voor puistjes en onzuiverheden. Maar ook een teveel aan Omega-6 kan ontstekingen, een droge huid of zelfs eczeem veroorzaken. Door onze voeding krijgen we teveel Omega-6 binnen en nauwelijks Omega-3. Terwijl die laatste heel belangrijk is voor je huid. Maar ook voor je gezondheid. Omega-3 helpt namelijk ook tegen hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk, cholesterol etc. Dus het kan zeker geen kwaad om te zorgen dat je hier genoeg van binnen krijgt.

Omega-3 capsules

Dit kan bijvoorbeeld door middel van het eten van vette vis. Een makkelijkere manier om Omega-3 vetzuren aan te vullen is het slikken van supplementen. De meeste zijn verwerkt in capsules, alleen bevatten deze vaak ingrediënten die niet natuurlijk zijn en dus niet veel goeds voor je lichaam en huid doen. Vaak kun je dat wel ruiken als je een capsule openmaakt. Als je visolie supplementen gaat slikken zorg er dan voor dat ze geen schadelijke stofjes bevatten en ze zo zuiver mogelijk zijn. Arctic Blue heeft 100% duurzame visolie capsules, van vis gevangen in Noorwegen. De capsules worden gemaakt van de meest verse visolie, dit kan omdat de vis meteen nadat ze gevangen zijn worden verwerkt tot olie. Hierdoor blijft de visolie zo puur en zuiver en weet je zeker dat je geen troep binnen krijgt.

Vloeibare visolie

Heb je het gevoel dat je een flinke dosering nodig hebt, omdat je niet de afgelopen jaren niet zo gezond geleefd hebt of echt een inhaalslag wilt maken? In dat geval is het effectiever om te kiezen voor een lepeltje vloeibare visolie. Deze is veel geconcentreerder dan een capsule, bevat ook nog vitamine D voor je energie! De perfecte zachte sinaasappelsmaak maakt de olie ook heel geschikt om bijvoorbeeld in yoghurt, een shake of smoothie te roeren.

visolie huid

PMU en visagist Angelica de Brouwer van Team Estetica zegt het volgende over Omega-3 en het verzorgen van je huid:

“Huidverzorging is belangrijk. Een goede schoonheidsspecialist of huidspecialist weet te adviseren over de verzorging van buitenaf maar ook van binnenuit. De meeste huidspecialisten zijn tegenwoordig goed getraind op het gebied van voeding, orthomoleculaire voedingsleer en supplementen. Vaak wordt ook samengewerkt met artsen, dermatologen en voedingsdeskundigen. En gelukkig is er een hele grote markt op het gebied van supplementen en mineralen. Dat maakt het meteen ook weer lastig om goede, veilige producten te kiezen uit dat enorme aanbod. En natuurlijk is het zoeken naar de oorzaak van de huidaandoening belangrijk. Denk aan spijsverteringsproblemen, verzwakt immuunsysteem, verstoorde hormoonhuishouding. De huid is een complex orgaan die bij problemen een complexe aanpak vraagt. Een huidontsteking reduceren door het nemen van 1 pilletje, dat gaat niet lukken. De klant zal zelf mee moeten werken. Samenwerken dus.

Wees kritisch

Vaak gaan huidaandoeningen gepaard met vervelende ontstekingen. Denk aan eczeem, acne, psoriasis, rosacea. Naast de uiterlijke verzorging, reinigen, herstellen van de huid is de aanpak van de ontstekingen ook van belang. Daarvoor wordt vaak een goede visolie ingezet. Wat de meeste klanten als prettig ervaren. Minder ontstekingen, zachtere huid, betere hydratatie van de huid. En op langere termijn een betere huidbarrière. Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat het herstellen van de omega-3 balans alleen genoeg is om huidproblemen en huidontstekingen aan te pakken. Ook belangrijk zijn onder andere vitamine D, vitamine C, Magnesium. En uiteraard gezonde voeding en een gezonde levensstijl.  Gelukkig zijn zowel de consument als ook de specialist tegenwoordig kritisch. En wordt er goed gekeken naar de kwaliteit en oorsprong van goede, gezonde huidverzorging. Arctic Blue pure omega-3 olie van 100% verse, duurzame arctische wilde vis past heel erg goed in de aanpak van huidaandoeningen.

Samen werken aan de huid. Van binnen en van buiten. Balansherstel kost vaak veel tijd. En een goede samenwerking tussen consument en specialist is daarbij erg belangrijk.”