We hebben allemaal vriendinnen, de een wat meer dan de ander maar er is echt wel één persoon die daar bovenuit springt. Namelijk je beste vriendin. Misschien ken je haar je hele leven al of ben je nog niet heel lang bevriend, het is in ieder geval duidelijk dat jullie net tweelingzusjes zijn. De punten hieronder geven aan waarom jij niet zonder je beste vriendin kan leven!

vriendschap

1. Jullie band is specialer dan al je andere vriendschappen. Jullie kennen elkaar door en door, hebben eigen humor (wat geregeld voor flinke lachbuien zorgt) en zij is de enige die je kan beledigen zonder dat je je ook daadwerkelijk beledigd voelt.

2. Ook als jullie niks doen en toch samen zijn, heb je de beste tijd van je leven. Jullie weten namelijk allebei dat er genoeg te kletsen valt en dat er altijd wel dingen gebeuren waardoor je na een dag samen zijn voldaan naar huis gaat.

3. Bij je beste vriendin kun je echt alles kwijt, zelfs als je je ergens over schaamt of spijt van hebt. Zij zal je nooit veroordelen maar zal wel eerlijk naar je zijn als je een domme keuze hebt gemaakt bijvoorbeeld. Maar ook dan staat ze altijd voor je klaar!

4. Jij weet zoveel over haar, dat je precies weet wat wel en niet bij haar past en daar dus ook goed advies over kan geven bij anderen. Als iemand haar bijvoorbeeld probeert te koppelen aan een jongen wat totaal niet haar type is, kun jij voorkomen omdat je weet dat het toch niks zou worden. Zodra je dat tegen haar zegt, zal ze je ook altijd dankbaar zijn!

5. Iedereen kan je advies geven, die je vaak niet opvolgt maar wanneer je beste vriendin dat doet, weet je dat zij gelijk heeft en weet ze haar standpunten ook zo goed te beargumenteren dat je haar niets anders dan gelijk kan geven.

6. Je beste vriendin haalt het beste in je naar boven en zal je altijd aanmoedigen om je doelen te behalen en van je grootste dromen waarheid te maken. Ze zal dan ook nooit jaloers zijn op jouw succes maar staat als een soort trotse tweede moeder aan de zijlijn.

7. Je beste vriendin kent je vaak nog beter dan dat jij jezelf kent. Dit kan op sommige momenten best wel confronterend zijn, maar dat betekent ook dat zij andere inzichten geeft in problemen die je hebt.

 

Na dit artikel wordt je weer herinnert aan je bijzondere vriendschap tussen jou en je beste vriendin dus twijfel niet om haar te laten weten hoeveel zij voor je betekent!