Mascara wordt gedragen door bijna iedere vrouw. Van een keertje in de maand tot dagelijks. Het is het meest verkochte en meest belangrijke make-up product. Het helpt om je oogopslag mooier er uit te laten zien.

Maar wanneer moet je een mascara nu wegdoen? Hoe lang is mascara goed en ga je met mascara om bij een oogontsteking.

Lees in dit artikel de info over mascara en wanneer je het weg moet doen.

Mascara Wegdoen En Houdbaarheid

Houdbaarheid Van Mascara

In mascara kunnen bacterien de mascara bederven. Je neemt elke keer het borsteltje uit de tube om het op je wimpers aan te brengen. Als je het mascara borsteltje weer in de tube stopt kunnen er bacterien aan het werk.

Gelukkig zitten er ingredienten die er voor zorgen dat je mascara langer goed blijft. Maar na een tijdje moet je toch je mascara weggooien.

Je kunt het beste mascara weggooien als het ouder is dan 4 maanden. Na die tijd is de kans op slechtere mascara groter. Als je mascara is opgedroogd is dat niet altijd slecht voor je wimpers maar voor de zekerheid moet je de mascara wel weggooien.

De mascara zal zijn werk toch niet meer goed doen. Tijd om een nieuwe mascara te kopen.

Mascara Gebruiken Na Een Oogontsteking

Als je een oogontsteking hebt is het sterk aan te raden om geen mascara te dragen. De risico’s op verdere ontstekingen zijn te groot. Als je mascara hebt gedragen voordat je de oogsteking hebt is het belangrijk om deze mascara tube direct weg te gooien.

Maar hoe zit het na een ontsteking met het gebruik van mascara?

Als je zeker weet dat de oogontsteking weg is kun je voorzichtig aan weer mascara en andere oogmake-up gaan gebruiken. Vraag aan je huisarts of andere medische specialist of het veilig is om weer mascara en bijvoorbeeld eyeliner te dragen.

Koop na de oogontsteking ieder geval een nieuwe mascara. De oude mascara voor de oogontsteking is een no-go.

Kies het liefst voor een mascara op waterbasis. In deze mascara zitten minder stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je ogen.

Maar pas altijd goed op als je mascara aanbrengt wanneer je gevoelig bent voor ooginfecties en oogontstekingen.