De zomervakantie komt alweer steeds dichterbij en de meeste Nederlanders hebben hun tickets alweer geboekt. Heb ook jij je vliegtickets Sevilla al in de pocket, maar ben je toch wel eens benieuwd wat je er nu allemaal gaat doen? Dan geven we je graag vijf super handige tips om jouw vakantie in het authentieke, Zuid-Spaanse Sevilla onvergetelijk te maken.

1. Een bezoekje aan het Real Alcazar

Ben je nog niet eerder voor een vakantie of citytrip in Sevilla geweest? Dan moet je zeker een bezoekje aan het Koninklijk Paleis; Alcazar van Sevilla brengen. Je vindt het paleis naast de kathedraal van de stad en zult al snel ontdekken dat de architectuur adembenemend mooi is. Naast het paleis vind je hier ook prachtige tuinen waar tijdens de zomermaanden allerlei toffe avond concerten worden gegeven. Ook zeker een bezoekje waard!

Real Alcazar Sevilla

2. Bezoek de Feria de Abril

Bezoek je Sevilla in de lente? Dan moet je zeker het grote volksfeest La Feria de Abril bezoeken; het feest waar de lente gevierd wordt en waar alle inwoners van Sevilla samenkomen. Het evenement vindt meestal zo’n twee weken na pasen plaats, en wordt gevierd op een terrein bij Los Remedios. Je vindt er zo’n 250.000 vierkante meter vol kraampjes waar iedereen samenkomt in traditionele Andalusische kleding; werkelijk waar een bezoek waard!

3. Ontdek Santa Cruz

Je hebt vast wel eens van de wijk Santa Cruz gehoord; een waar labyrint aan kleine straatjes, pleintjes en binnenplaatsen met de beroemde azulejos tegeltjes. Het is nogal een doolhof, dus een plattegrond is zeker aan te raden om op deze manier de mooiste plekken te kunnen ontdekken én de weg terug te kunnen vinden. Maak er ook gerust een dag uitje van, want als er een wijk is die de authentieke Andalusische sfeer heeft dan is het Santa Cruz wel!

Santa Cruz sevilla

4. Bezoek het Plaza de Espana

Het Plaza de Espana is een halvemaanvormig plein, waar je de 52 tegelmozaïeken vindt die alle Spaanse provincies laten zien. Het kan zomaar eens zo zijn dat het plein je bekend voorkomt; het is namelijk ook in Star Wars I en II gebruikt als locatie! Vanuit het Plaza de Espana kun je lekker doorwandelen naar het Maria-Luisa park om de Fuente de los Leones te bewonderen en even lekker te ontspannen.

Citytrip Sevilla

5. Maak de Semana Santa van Sevilla mee

Van Goede Vrijdag tot en met Paaszondag maken 90 broederschappen processies door de stad. Een evenement dat je eens in je leven meegemaakt moet hebben. De kleuren, geuren, tradities en rituelen van de Semana Santa van Sevilla zullen zeker een indruk op je achterlaten!