Wat zijn we blij dat de zon eindelijk zijn werk goed doet in ons koude kikkerlandje. Alleen zijn deze tropische temperaturen soms iets teveel van het goede. Ben jij ten einde raad en weet je niet meer wat je kan doen met dit warme weer? Wij hebben de leukste verkoelende activiteiten op een rij gezet.

Cocktail o’ clock

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: tijdens deze hete dagen is het ontzettend belangrijk om veel te blijven drinken. Doordat je continue zweet, verlies je veel vocht. Wanneer je op zulke dagen te weinig drinkt krijg je al snel uitdrogingsverschijnselen. We hebben dan ook een erg leuke verkoelende activiteit voor jou bedacht waarbij er geen gebrek is aan genoeg drinken. Trommel je vriendinnen op en ga een middagje met elkaar cocktails maken. Haal allemaal frisse ingrediënten in huis en experimenteer met verschillende smaken. Organiseer bijvoorbeeld een wedstrijd wie de lekkerste cocktail kan maken. Enjoy!

Tip: Een alcoholisch drankje op een warme dag kan geen kwaad maar let op met de hoeveelheid. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je GEEN vocht vasthoudt.

Lets go to the beach

Wat te doen met warm weer? Als we denken aan verkoeling, denken we het snelste aan een frisse duik. Alleen heb je het lokale zwembad in jouw woonplaats nu ook wel een keer gezien. Trek er daarom op uit en ga een dagje naar het strand. In Nederland heb je verschillende plaatsen waar je heerlijk kan vertoeven tijdens een hete dag. In bijvoorbeeld Bloemendaal heb je diverse strandtenten met lekkere ligbedden. Neem een boek mee, luister muziek, neem een duik in de zee en ga lekker lunchen. Een perfecte verkoelende activiteit, toch?

They see me rollin

Nog op zoek naar een leuke activiteit tijdens een vriendinnenweekend? Huur met z’n allen een aantal vespa’s en verken een plaats waar jullie nog niet vaak zijn geweest. Een heerlijke verkoelende activiteit en ook nog eens mega gezellig. Heb jij toevallig een cabrio? Stippel dan samen met een aantal vriendinnen een leuke route uit door Nederland! Tussendoor kunnen jullie pauzes inlassen waar jullie bijvoorbeeld kunnen gaan picknicken of zwemmen. Have fun!

Verkoelende activiteiten

Aye Aye, Captain

Op zoek naar een verkoelende activiteit? Huur een bootje af! Spreek met je vrienden af dat iedereen wat lekkers te eten en drinken meebrengt en geniet van een dagje op het water. Zorg er wel voor dat jij je continue blijft insmeren met zonnebrand. Zeker wanneer je op het water dobbert, verkleur je nog sneller.

Relax in the park

Heb jij nog een boek in de kast liggen waar je telkens maar niet aan toe komt? Zoek een schaduwplekje in het park op en ga lekker lezen. Neem genoeg lekkers mee en luister een muziekje. Een mega ontspannende activiteit waarbij je even tot rust kan komen en ook nog eens geniet van het heerlijke weer.

Meer verkoelende activiteiten tijdens warme dagen

 • Ga naar het Tikibad
 • Hou een waterballon gevecht
 • Bezoek het Dolfinarium
 • Zet een zwembadje op in je tuin
 • Neem een verkoelende douche
 • Organiseer een tuinfeest in de avond
 • Ga naar de bioscoop (binnen is het koel)
 • Ga wandelen in het bos
 • Ga BBQ’en
 • Haal een ijsje (of twee… of drie)
 • Bezoek een wijnproeverij