Wat wil jij worden als je groot bent? De leukste studies op een rijtje

Weet jij al wat je wilt worden als je later groot bent of heb je nog geen idee? Wij begrijpen maar al te goed dat de juiste studiekeuze maken best lastig kan zijn. Ben je op zoek naar een leuke studie? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan hbo verpleegkunde, wat een razend populaire studie is. Wij hebben de leukste studies voor je op een rijtje gezet, zodat je makkelijker een keuze kunt maken. Lees snel verder!

Creative Business

Ben jij dol op kunst & cultuur? Bij creative business hbo worden studenten klaargestoomd voor managementfuncties in o.a. de muziek, film, televisie, evenementen en interactieve media. Hiermee kan jij de spin in het web zijn in de culturele sector. Bezit je over de nodige dosis creativiteit, leiderschapsvaardigheden en inzicht in cijfers, dan is dit wellicht de ideale studie voor jou.

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Is leraar basisonderwijs worden jouw grote droom? Dan is de Pabo zeker iets voor jou. Hierbij wordt je juf of meester en kun je lesgeven aan de groepen 1 t/m 8. Je leert de kinderen via verschillende vakken de wereld beter begrijpen. Het onderwijs is ook nog eens een erg mooie en dankbare sector om in te werken.

Toegepaste Psychologie

Heb je veel interesse in psychologie? Denk dan eens aan de hbo opleiding Toegepaste Psychologie. Je bent als toegepast psycholoog dagelijks praktisch problemen aan het oplossen, waarbij je gebruik maakt van psychologische theorieën en principes. Als je over veel inlevingsvermogen beschikt, graag begeleiding biedt aan anderen, goed kunt observeren en integer bent, dan is dit zeker de juiste studie voor jou.

Verpleegkunde

Draag je graag zorg voor anderen? Denk dan eens aan hbo Verpleegkunde. Als verpleegkundige sta je vaak zowel overdag als ‘s nachts voor je patiënten klaar en help je heb waar nodig bij een optimaal herstel. Veel jongeren willen graag de verpleging in, waardoor deze studie vaak een loting heeft. Let daar dus goed op als je besluit deze studie te willen volgen.

Automotive (Autotechniek)

Ben jij gek op auto’s? Bij Automotive leer je meer over het ontwerpen en het productieproces van auto’s. En dat is nog niet alles, want je leert ook meer over stille en milieuvriendelijke auto’s en wat nou precies veiligheid is. Automotive is dan ook een studie waar je op een innovatieve wijze met auto’s bezig bent.