Interieurs veranderen regelmatig en soms komen er zelfs oude trends van vroeger weer terug. Dat laatste is nu ook het geval. De typische stijl uit de seventies is namelijk zijn terugkeer aan het maken. Bij de jaren zeventig denk je waarschijnlijk meteen aan hippies, disco, plateauschoenen en hotpants. Maar weet je ook nog hoe de interieurs van toen waren? Wij zullen je geheugen een beetje opfrissen: aardse kleuren, geometrische stijlen, veel bloemen en planten, enzovoorts.

Wij hebben een aantal dingen voor je bij elkaar verzameld die je vooral op dit moment heel erg ziet terugkomen in onze interieurs. Denk hierbij vooral aan rotan, colourblocking en zachte stoffen. Maar ook Macramé zie je veel terugkomen in bijvoorbeeld accessoires.

Macramé

Wat je bij bovenstaande afbeelding boven het bed ziet hangen, is een voorbeeld van Macramé. Dit is een handwerktechniek bestaande uit verschillende knopen waardoor een patroon ontstaat. Wat je nu vooral veel terugziet zijn van dit soort ‘schilderijtjes’ maar ook veel hangplanten worden in macramé opgehangen. Dat geeft ook echt een cute effect!

La plante parfaite pour une jardinière suspendue !! ??

A post shared by The Wild World (@thewildworld.design) on

Geometrische vormen

Wat je de laatste tijd ook veel in interieurs ziet, zijn geometrisch gevormde woonaccessoires maar ook lampen. Geometrische vormen zijn alle vormen die je met een liniaal en/of passer kan construeren. Denk dus aan rechthoeken, vierkanten, driehoeken maar ook cirkels. Wat wij vooral heel tof vinden, zijn de geometrisch gevormde lampen in bijvoorbeeld brons kleur! De seventies waren erg schreeuwerig, waardoor je je helemaal kan laten gaan met geometrische prints op de muur of in je accessoires.

Rotan

Rotan was echt iets wat in de seventies niet weg te denken was in je interieur. Zo’n beetje iedereen had wel iets van rotan in huis. Denk dan aan rotan bijzettafels, stoelen maar ook krukken. Deze kun je ook nu erg leuk in je interieur gebruiken door voor bijvoorbeeld een eigentijds model stoel te kiezen.

Meubels met schuine pootjes

Dit was ook echt in ding in de jaren zeventig. Bijna geen enkel meubel was afgewerkt zonder schuine en vaak ook nog eens puntige pootjes. In de seventies waren deze meubels over het algemeen ook altijd donker gekleurd en van hout. Wij vinden het in ieder geval wel wat hebben en schijnbaar denken meer mensen dat want dit is ook wel een trend in onze huiskamers.

Zou jij iets van de seventies in je interieur toepassen?