Er is een perfect zittende spijkerbroek voor ieder figuur. Maar waar je moet je opletten als je spijkerbroek wilt te scoren die bij jou lichaamsvorm past?

Uiteraard moet een spijkerbroek niet enkel lekker zitten maar moet het ook je mooie vrouwelijke vormen op de juiste manier accentueren.

In dit artikel vind je tips over welke type jeans er past bij jouw lichaamsvorm. Welke spijkerbroek bij welk figuur. Zodat je voortaan de juiste type spijkerbroeken koopt.

Spijkerbroek Kiezen Voor Je Lichaamstype

Wat Voor Figuur Heb Jij Om De Juiste Spijkerbroek Te Kiezen?

In de volgende alinea’s vind je de diverse lichaamstypes en tips over welke jeans erbij passen.

Als je al weet wat voor figuur jij hebt kun je natuurlijk direct doorscrollen naar het desbetreffende kopje.

Als je nog niet weet wat voor lichaamsvorm jij hebt, lees dan alle alinea goed door, want door middel van de beschrijvingen van de lichaamstypes kun jij ontdekken wat voor figuur jij precies hebt.

Zo kun ook jij voortaan de juiste spijkerbroeken kopen.

Zandloperfiguur En De Juiste Spijkerbroek Kiezen

Zandloper Figuur Jeans

Met een zandloperfiguur kun je vele kanten op qua jeans. Je kunt een zandloper lichaamstype herkennen aan de volgende kenmerken:

 • De taille is duidelijk smaller dan je heupen;
 • De borsten zijn voller;
 • De heupen zijn even breed als de schouders.

Bij een zandloper figuur kun je het beste kiezen voor een spijkerbroek met een hoge taille. Hierdoor komt de verhouding tussen je taille en je heupen nog mooier naar voren. Zo worden je vrouwelijke vormen perfect geaccentueerd.

Daarnaast kun je ook voor een spijkerbroek met een hoge taille kiezen met uitlopende pijpen.

Qua billen kun je twee kanten op. Of je kunt je bips accentueren of je billen juist kleiner laten lijken. Als je kiest voor een stikkels komen je billen meer naar voren. Met grote egale kontzakken lijken jij billen minder groot.

Spijkerbroek Voor Een Atletisch Figuur

Atletisch Figuur En Jeans

Je kunt een atletisch sportieve lichaamsvorm herkennen aan de volgende kenmerken:

 • Schouders zijn breder dan je taille;
 • Taille is smal;
 • Benen zijn (licht) gespierd.

Om de vrouwelijke vormen bij een sportief atletisch lichaamstype te accentueren moet je bij het kopen van een spijkerbroek letten op de volgende elementen.

Kies voor een spijkerbroek met een smalle taille en uitlopende pijpen. Dit zorgt er voor dat je taille er slanker uitziet dan je benen. De uitlopende pijpen zorgen er voor dat je lichaam meer curvy is.

Als je naar de achterkant kijkt kun je het beste kiezen voor kontzakken met een opvallende stiksel. Zo vallen je billen meer op en lijken ze groter.

Peervormig Figuur En De Juiste Jeans Kiezen

Peervormig Lichaam En De Juiste Spijkerbroek

Een peervormig lichaam kun je als volgt herkennen:

 • Heupen zijn breder dan je schouders;
 • Smalle taille;
 • Volle bovenbenen en heupen;
 • In verhouding kleinere borsten.

Om de beste spijkerbroek te scoren voor een peervormig lichaamstype kun je het beste letten op de volgende punten.

Kies voor een donkere tint spijkerbroek. Bijvoorbeeld zwart of als je meer traditioneel gaat, een donkerblauwe spijkerbroek. Om je bredere heupen meer in balans te brengen met de rest van je lichaam zijn jeans met uitlopende pijpen een goede keuze.

Wat betreft de kontzakken kun je het beste kiezen voor grotere kontzakken (met zo min mogelijk stiksels). Door de grotere kontzakken lijken je billen wat minder groot.

Juiste Spijkerbroek Appelvormig Lichaam

Appelvormig Figuur En De Juiste Jeans

Als je een appelvormig figuur hebt kun je dat herkennen aan de volgende punten:

 • Slanke benen;
 • Weinig taille;
 • Smalle heupen;
 • Schouders breder ten opzichte van de heupen.

Om met een appelvormig lichaamstype mooi voor de dag te komen in een spijkerbroek kun je het beste kiezen voor jeans met de volgende kenmerken.

Kies voor een hoge taille zodat de kans op een “muffin-top” wordt verkleind. Daarnaast mag de spijkerbroek best skinny zijn om je benen mooi uit te laten komen.

Wat betreft de achterkant kun je het beste kiezen voor kontzakken met flappen. Ook een stiksel op de kontzakken van de spijkerbroek zorgt er voor dat je billen mooier worden geaccentueerd.