Geen zin om iedere dag je wenkbrauwen bij te tekenen? Dan is wenkbrauwverf een goede oplossing. Je kunt dit gewoon thuis doen. Er is speciale wenkbrauwverf te koop, maar je kan ook je wenkbrauwen verven met haarverf. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder.

Wenkbrauwen Verven

Je Wenkbrauwen Verven Met Wenkbrauwverf Of Met Haarverf?

Als eerste heb je natuurlijk verf nodig. Er is speciale wenkbrauwverf te koop in allerlei tinten.

Het voordeel van wenkbrauwverf is dat er meestal meteen alles bij zit wat je nodig hebt, waaronder oogbescherming papier en een wenkbrauwborsteltje om de verf mee aan te brengen.

Haarverf kan echter voordeliger zijn, zeker als je ook je haar verft. Je kan dan met dezelfde verf meteen je wenkbrauwen mee verven. Het voordeel hiervan is dat je wenkbrauwen ongeveer dezelfde kleur krijgen als je haar, wat er natuurlijk uitziet.

Als je een gevoelige huid hebt, kan je echter beter geen haarverf gebruiken voor je wenkbrauwen. Deze verf is namelijk toch wat agressiever.

Wat Heb Je Nodig Om Je Wenkbrauwen Te Verven?

  • Wenkbrauwverf of haarverf;
  • Wenkbrauwborsteltje of oud mascaraborsteltje;
  • Vaseline of vette crème;
  • Wattenstaafjes;
  • Make-upremover;
  • Wattenschijfjes.

Stappenplan Om Je Wenkbrauwen Te Verven

1. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen schoon en vetvrij zijn. Heb je make-up op je wenkbrauwen? Verwijder dit dan eerst met een olievrije make-up remover en dep je wenkbrauwen vervolgens goed droog.

2. Kam je wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje. Als je wenkbrauwverf hebt gekocht, zit dit waarschijnlijk bij je set. Gebruik je haarverf? Dan kan je een los wenkbrauwborsteltje of een oud mascaraborsteltje gebruiken, natuurlijk nadat je het goed gewassen hebt.

3. Breng wat vaseline of een vette crème aan rond je wenkbrauwen. Dit voorkomt dat de huid rond je wenkbrauwen per ongeluk mee geverfd wordt. Let er wel op dat de vaseline of crème niet op je wenkbrauwen komt.

4. Meng de verf zoals aangegeven staat in de bijgevoegde gebruiksaanwijzing.

5. Breng de verf met het borsteltje aan op je wenkbrauwen. Begin aan de binnenkant en werk naar buiten toe. Focus je eerst vooral op het midden van je wenkbrauw en daarna op de kleinere haartjes aan de rand van je wenkbrauw.

6. Heb je wat verf geknoei? Maak dit dan schoon met een wattenstaafje en wat make-upremover of water.

7. Herhaal stap 5 na twee minuten om er zeker van te zijn dat alle haartjes bedekt zijn met verf. Herhaal indien nodig ook stap 6.

8. Laat de verf inwerken. In de gebruiksaanwijzing van de verf staat aangegeven hoelang dit duurt. Gooi de overgebleven verf nog niet weg.

9. Verwijder de verf zodra de tijd om is. Doe dit met een wattenschijfje en wat lauwwarm water. Is alle verf verwijderd? Was dan ook de vaseline van de huid rondom je wenkbrauwen.

10. Check in goed licht, bij voorkeur daglicht, je wenkbrauwen om te kijken of alle haartjes goed geverfd zijn. Heb je een stukje gemist? Dan kan je dit nog bijwerken met de overgebleven verf.