Je hebt er misschien al een aantal gehad, maar ook in September gaat het wedding seizoen nog gewoon door. Met deze items schitter jij als dag- en/of avondgast en voldoe je aan alle regels die gelden wanneer het gaat om de juiste bruiloftsgast outfit.

Ah bruiloften, een crime in de voorbereiding maar oh zo de moeite waard. Dit gaat op voor zowel het bruidspaar als ook voor de gasten. Wat trek je in hemelsnaam aan naar een bruiloft dat één; de hele dag lekker zit, twee; fashionable is en drie; voldoet aan alle regels die komen kijken bij het samenstellen van een outfit als bruiloftsgast. Er zijn namelijk een aantal no-go’s en dat wil jij natuurlijk koste wat kost voorkomen.

Bruiloft

De basis

Een jurkje op of net boven (dus niet ver boven) de knie van een chiffon- of zijdeachtig stofje zijn de veiligste en stijlvolste keuzes om te dragen naar een bruiloft. Wat je nu veel ziet zijn jurkjes van kant. Helemaal in de stijl van het merk Self Portrait, uitermate geschikt om te dragen naar een bruiloft, want superchic en ze zijn gemaakt van een wat zwaarder materiaal wat het meteen een hele luxe uitstraling geeft.

what to wear naar een bruiloft

Foto: Self Portrait

Een lange jumpsuit, een chique pallazzo broek of een co-ord setje zijn leuke alternatieven voor het standaard jurkje om te dragen naar een bruiloft. Maar wat je ook kiest, zorg er altijd voor dat je niet teveel bloot laat zien en dat je kleding goed past.

what to wear naar een bruiloft

Foto: Pinterest

Draag altijd een jasje of vestje over je outfit of breng er een mee. Dit extra laagje biedt namelijk tal van mogelijkheden. Ben je de hele dag en avond aanwezig dan is dit de perfecte manier om twee looks te creëren. Een look voor overdag met jasje die wat netter is en een look voor ’s avonds zonder jasje die wat meer past bij een feestavond. Een jasje is ook altijd handig als er onderdelen buiten plaatsvinden en het wat frisser wordt.

what to wear naar een bruiloft

Foto: Pinterest

De kleuren

Wat kleur betreft kan zo’n beetje alles, zolang het maar niet wit, crème of iets anders dat daar te dicht bij in de buurt komt. Mooie en romantische keuzes zijn bijvoorbeeld mintgroen, poederroze, lavendel of lichtblauw. Liever iets minder zoetsappig? Dan is donkerblauw, bordeauxrood of smaragdgroen misschien wat meer voor jou. Een subtiele print kan natuurlijk ook, zo lang het maar niet te overheersend is, het draait ten slotte om het bruidspaar en niet om jou. Kies in geval van twijfel altijd voor een wat meer ingetogen look.

Accessoires

De less is more regel geldt ook wat betreft sieraden en andere accessoires. Houd het rustig en ga voor subtiele juwelen en een kleine clutch. Je hoeft als het goed is behalve je telefoon en misschien wat extra make-upjes niet veel mee te brengen naar een bruiloft. Wat betreft accessoires is een bruiloft ook de uitgelezen gelegenheid om te spelen met wat chiquere accessoires zoals een hoed of andere soorten hoofddeksels. Een fascinator is bijvoorbeeld een fantastische accessoire die je anders maar weinig kan dragen. Maar, houd de less is more regel goed in de gaten, met een hoed ben je wat accessoires betreft eigenlijk meteen klaar.

Schoenen

Onder deze outfit kiezen we voor een paar lage blokhakjes waarop je zo’n lange dag geheel pijnvrij doorkomt en niet hoeft in te leveren op stijl. Stiletto’s vinden we prachtig onder een fladderig jurkje of ander soort chique outfit, maar ze zijn absoluut niet geschikt wanneer je na een lange dag van ceremonie, naar receptie, naar diner ook nog eens stijlvol de avond dansend wil afsluiten. Daarom; lage blokhakjes, je zult ons eeuwig dankbaar zijn! Ben je nou echt helemaal geen hakkenmens? Dan kunnen platte nette ballerina’s of een paar chique loafers (dé schoen van nu en komend seizoen) natuurlijk ook.

Tenue de Ville

Tenue de Ville Dresscode

Tenue de Ville is een dresscode die tegenwoordig veel gebruikt wordt bij bruiloften, met name voor receptie die overdag plaats vindt. Het is niet ál te chique, maar ook zeker niet te los.

Meer tips?

We schreven eerder een artikel op Womentoday.nl over kledingtips voor een bruiloft.