Wimperkruller Gebruiken

Een wimperkruller (ook wel wimpertang of wimperkrultang genaamd) geeft een mooi krullend effect aan je wimpers. Je ogen worden sprekender. Met een aantal stappen kun je een wimperkruller optimaal gebruiken zonder je wimpers te beschadigen.

Wimperkruller Kopen? – Metaal of Plastic

Als je een wimperkruller koopt kun je kiezen voor een metale wimperkruller of een wimpertang van plastic. Wij raden zelf aan om voor een metale wimperkruller te kiezen. Alhoewel het er een beetje uitziet als een martelwerktuig geven de metale wimperkrullers het beste resultaat.

Enkele shops waar je een wimperkruller kunt kopen:

Mascara Aanbrengen Voor Of Na Gebruik Van De Wimpertang?

Gebruik de wimperkruller altijd voordat je met mascara aan de gang gaat.

De reden hiervoor is dat mascara je wimpers harder maakt. Als je eerst mascara zou aanbrengen en daarna de wimperkruller zou gebruiken je veel wimpers zou beschadigen of verliezen. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Eerst dus de wimperkrultang, daarna mascara.

Schoon Maken Van Je Wimpers

Voordat je aan de slag gaat met de wimperkruller is het verstandig om je wimpers goed schoon te maken. Zorg er voor dat er geen hele kleine restjes mascara op je wimpers zit.

Ook gezonde wimpers (lees hier meer over in dit artikel: Wimpers Gezond Houden) helpen er voor dat je wimpers mooier krullen nadat je aan de slag bent geweest met je wimperkruller.

Wimperkrultang Opwarmen

Wimperkruller opwarmen?, Waarom?, zul je jezelf afvragen. Als je namelijk je wimperkruller opwarmt zorgt dit er voor dat je wimpers gewoon net even wat mooier gekruld worden dan als je met een koude wimpertang je wimpers gaat krullen.

In dit artikel hebben wij het over de wimperkrullers zonder extra features. Maar er zijn ook wimperkrullers te koop die je niet op de verwarming of met een fohn hoeft op te warmen. Deze zijn te koop onder de naam elektrische wimperkrullers.

Je kunt een elektrische wimperkruller onder andere kopen bij Etos of bij Sephora.

Je kunt een gewone wimperkruller ook zelf opwarmen door deze even op de warme kachel of radiator te leggen. Ook kun je met een fohn of haardroger de wimperkruller opwarmen. Met een fohn of haardroger is de wimperkruller wel sneller warm. Let op dat de wimperkruller niet te heet is voor je oogleden.

Als de wimpertang te heet is wacht dan een paar seconden. Daarna kun je aan de slag met het echte werk…

Wimperkrultang Gebruiken: De Gebruiksaanwijzing Van Een Wimperkruller

Wimperkrullers kunnen er wat eng uitzien. Maar het resultaat wat je met een wimperkruller krijgt is het zeker waard. Het vergt gewoon enige oefenening. Doe gewoon voorzichtig en volg de onderstaande instructies.

Je kunt het beste als eerste je basis make-up aanbrengen. Denk aan foundation en blush.

  • Breng de wimperkruller, geopend richting je ogen. Je kunt de wimperkruller rustig tegen je oogleden aandrukken. Glij iets naar voren op je wimpers, zodat je net niet je oogleden aanraakt.
  • Druk de wimperkruller voorzichtig dicht. Knijp niet te hard. Je wilt natuurlijk niet je oogleden pijn doen.
  • Glij met de wimperkruller, nog iets gesloten naar het midden van je wimpers en druk de wimperkruller nog een keer dicht.
  • Glij nog een keer naar het uiteinde van je wimpers en knijp nog een keer de wimperkruller dicht.

Je hoeft de wimperkruller niet langer dicht te knijpen dan 2 á 3 seconden. Door op een aantal verschillende punten van je wimpers de wimpertang te gebruiken worden je wimpers extra mooi gekruld.

Nu ben je klaar om de mascara aan te brengen.

Waar Je Kun Je Een Wimperkruller Kopen

Je kunt een wimperkrultang bij de bekendere winkels krijgen zoals bij de HEMA, Douglas, Bol.com en IciParisXL.