Wil jij je wimpergroei stimuleren? Dan hebben wij tien handige tips voor je. Het goede nieuws is: deze tips om je wimpers te laten groeien, zullen je niet veel geld kosten. Wel moet je wat geduld hebben. Je wimpers voller en langer laten groeien duurt namelijk minimaal één maand.

1. Olie gebruiken voor langere wimpers

Een van de meest effectieve en voordelige manieren om je wimpergroei te stimuleren, is het gebruik van olie. Er zijn verschillende oliën die je wimpers dikker en sterker maken en ze bovendien sneller laten groeien. Enkele aanraders zijn castor olie, olijfolie, kokosolie, sesamolie, avocado olie, arganolie en amandelolie. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een mix van verschillende oliën. Breng voor je gaat slapen wat van de olie aan met een watje of wattenstaafje en laat het de hele nacht inwerken. Was het er de volgende ochtend met wat lauwwarm water weer vanaf.

2. Aloë vera gebruiken

Aloë vera kent vele toepassingen en één daarvan is wimpergroei stimuleren. Breng wat pure aloë vera gel aan op je wimpers voor je gaat slapen. Doe dit met een wimperkwastje of met een schoon mascaraborsteltje. Breng het op dezelfde manier aan als mascara. De vele vitamines en voedingsstoffen die in de aloë vera aanwezig zijn, helpen om je wimpers te laten groeien.

3. Vitamine E om je wimpers te laten groeien

Vitamine E helpt om je wimpers sneller te laten groeien en ze dikker te maken. Neem een vitamine E capsule, breek hem open en breng het aan op je wimpers en op je wimperlijn.

4. Vaseline

Vaseline: dit product is niet voor niets al vele jaren populair. Breng dagelijks in de avond wat vaseline aan op je wimpers met een wattenstaafje of met een schoon mascara borsteltje en reinig het de volgende ochtend met een milde oogmake-up reiniger. Het duurt even voor je resultaat ziet, maar de langere en dikkere wimpers die je hierdoor krijgt, zijn het zeker waard!

vitamine E capsule

5. Wimpergroei stimuleren met groene thee

Ook groene thee helpt om wimpergroei te stimuleren. Kook water, laat wat groene thee minimaal 5 minuten trekken en laat de thee vervolgens afkoelen. Breng het daarna met een watje aan op je wimpers. De cafeïne en flavonoïden die in de groene thee zitten, helpen om je bestaande wimpers beter te laten groeien en stimuleren de groei van nieuwe haartjes.

6. Slaap nooit met make-up

Te veel en te lang make-up dragen is niet goed voor je wimpers. Verwijder je oogmake-up daarom altijd voordat je gaat slapen. Zo krijgen je wimpers de kans om te ademen.

7. Wees zacht voor je wimpers

Ga voorzichtig met je wimpers om. Trek niet aan je wimpers bij het verwijderen van je make-up en probeer zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Dit helpt ook meteen bij het voorkomen van lijntjes en rimpeltjes.

8. Borstel voor vollere wimpers

Het klinkt misschien raar, maar ook het borstelen van je wimpers helpt om je wimpergroei te stimuleren. Hiervoor zijn speciale wimperborsteltjes te koop. Het borstelen van je wimpers zorgt ervoor dat stof en vuildeeltjes verwijderd worden. Bovendien helpt het om de bloedcirculatie te verbeteren, wat de groei van je wimpers ten goede komt.

9. Masseer je oogleden voor langere wimpers

Wil jij je wimper groei stimuleren? Masseer dan dagelijks je oogleden. Hiermee stimuleer je de haarzakjes. Ga hierbij altijd voorzichtig te werk en gebruik bij voorkeur een van de oliën uit tip 1.

10. Eet gezond

Als je jouw haargroei wil stimuleren, is het belangrijk om gezond te eten. Net zoals je hoofdhaar, hebben ook je wimpers voldoende vitaminen, mineralen, proteïne en goede vetten nodig om goed te kunnen groeien. Ook ijzer is belangrijk om je haarzakjes gezond te houden en te voorkomen dat je wimpers uitvallen.

wimpergroei

Samenvatting – wimpers laten groeien op 10 manieren

Lees hieronder in het kort wat je kunt doen om je wimpergroei te stimuleren:

  • Je kunt verschillende olien zoals castor olie, olijfolie gebruiken om je wimpers gezonder te laten groeien;
  • Aloë vera kun je gebruiken om je wimpergroei te stimuleren;
  • Vitamine E zorgt ervoor dat je wimpers beter groeien;
  • Breng dagelijks een beetje vaseline aan voor betere groei;
  • Groene thee helpt ook om je wimpergroei te verbeteren;
  • Haal ‘s avonds altijd je make-up van je gezicht. Verwijder vooral oogmake-up om infecties te voorkomen.
  • Kam je wimpers om het schoon te houden en beter te laten groeien;
  • Masseer af en toe je oogleden voor betere wimpergroei;
  • Gezond eten zorgt voor een gezond lichaam en en gezonde wimpergroei.