Verschillende kleuren lipstick kunnen er voor zorgen dat je tanden er witter uit zien. Helaas zijn er ook kleuren lippenstift die er voor zorgen dat tanden er meer geel uitzien. De kunst is om de juiste kleur en tint lipstick te dragen die je tanden meer wit laten lijken.

In dit artikel lees je tips over welke kleuren lipstick je beter kunt vermijden als je gele tanden hebt en welke kleuren je het best kunt kiezen om je tanden er witter uit te laten zien.

Gele Tanden Vermijden Met De Juiste Lipstick

Gele Tanden Door Lipstick

Er zijn een aantal tinten lipstick die er voor zorgen dat je tanden er geler uit zien. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Als je van nature gele tanden hebt vermijd dan lipstick met gele ondertonen en oranje ondertonen.

Lipstick Ondertonen Om Je Tanden Er Witter Uit Te Laten Zien

Bepaalde lippenstift kleuren kunnen kleuren corrigeren. Je bent wellicht bekend met kleuren concealers die vlekken op de huid kunnen verbergen.

Zo kan een groene concealer rode vlekken verhullen. Lees in dit artikel meer over kleur correctie met concealer: Vlekken Op Het Gezicht Verbergen Met Concealer

Zo werkt het ook met bepaalde tinten en kleuren lipstick. De ene kleur lippenstift zorgt er juist voor dat je tanden er geel uit zien. Maar andere tinten lipstick met bepaalde ondertonen zorgen er juist voor dat je tanden er wit uitzien.

Nude Kleuren Lipstick Voor Witte Tanden

Neutrale lipstick is een lastig verhaal. Als je namelijk nude lippen wilt creeren zonder dat je gele tanden lijkt te hebben kies dan niet voor lipsticks met een bruine of perzikachtige ondertoon.

Kies voor een lippenstift met een licht-roze ondertoon.

Roze Lipstick Gebruiken

Als je een roze lippenstift wilt dragen is het belangrijk om te kiezen voor een kleur lipstick met een blauwe ondertoon. Vermijd dus roze lippenstift met een gele ondertoon.

Een subtiele paarse ondertoon kan ook goed werken om je tanden er witter uit te laten zien.

Rode Lipstick En Witte Tanden

Rode lippenstift kun je met verschillende ondertonen kopen. Een rode lipstick met een oranje ondertoon zorgt er voor dat je tanden er geel kunnen uitzien.

Roze ondertonen in de rode lippenstift doet niet zo veel. Is neutraal.
Rode lipstick met een blauwe ondertoon werkt het beste om je tanden er witter uit te laten zien.

Donkere Tinten Lipstick Dragen

Helaas zorgen donkere tinten lipstick voor veel problemen. Een donkere kleur lipstick kan er ook voor zorgen dat je lippen er ouder uitzien.

Daarnaast zorgt donkere lipstick met een donkere ondertoon er voor dat je tanden er geel uitzien.

Wil je persé toch een donkere tint lippenstift dragen (voor een verkleedfeestje of halloween bijvoorbeeld) dan kun je het beste kiezen voor een paarse kleur lipstick met een roze ondertoon.

Deze combinatie zorgt er voor dat je tanden er niet geler uit gaan zien dan ze daadwerkelijk zijn.