Ben je eigenlijk wel uitgekeken op de inrichting van je woonkamer? Dan wordt het tijd voor een make-over! In dit artikel geven we een aantal handige tips om jouw woonkamer opnieuw in te richten. Geen zorgen: je hoeft niet meteen alle meubels de deur uit te doen. Vaak kun je met slechts een paar nieuwe eyecatchers en een andere indeling al een groot verschil maken.

Tip 1. Bepaal de nieuwe interieurstijl

Voordat je begint aan de make-over, is het handig om de nieuwe interieurstijl te bepalen. Welke stijl spreekt je op dit moment aan? Of wil je graag twee stijlen met elkaar mixen? Verwerk jouw ideeën in een (digitaal) moodboard. Dit is de perfecte manier om een overzicht te krijgen van jouw favoriete stijl en tegelijkertijd nieuwe ideeën op te doen. Pak dit moodboard er regelmatig bij als je nieuwe meubels of accessoires gaat kopen. Zo weet je zeker dat alles qua stijl goed bij elkaar past.

Tip 2. Voeg eyecatchers toe

Vormt jouw woonkamer een prima basis, maar ontbreekt het vooral aan sfeer en persoonlijkheid? Voeg dan een paar echte eyecatchers toe. Dit kunnen zowel decoratieve als functionele objecten zijn. Denk bijvoorbeeld aan unieke wanddecoratie, een bijzondere salontafel, een stijlvol opbergsysteem of een nieuwe designstoel. Ga voor dit soort eyecatchers niet naar de standaard woonwinkels, maar kijk liever naar unieke producten van designer-merken zoals Kartell.

Tip 3. Probeer eens een andere indeling

Probeer eens een andere indeling

Als je een paar geweldige designer items hebt gevonden, kun je deze natuurlijk gewoon aan de woonkamer toevoegen. Maar het effect is veel groter als je de indeling van het complete interieur verandert. Zet de bank eens in een andere hoek, verwissel de decoratie aan de muur en zoek een ander plekje voor het televisiescherm.

Tip 4. Denk goed na over het kleurenpalet

Laat het interieur een mooi samenhangend geheel vormen door goed na te denken over het kleurenpalet. Vaak zie je in een moodboard al duidelijk een paar hoofdkleuren naar voren komen. Is dat niet het geval? Bepaal dan zelf welke kleuren de hoofdrol spelen in jouw nieuwe woonkamer. Als het overgrote deel van de inrichting aansluit op dit kleurenpalet, hoef je niet bang te zijn voor een chaotische look.

Tip 5. Vergeet de verlichting niet

Besteed tot slot aandacht aan de verlichting in de woonkamer. Ga eens voor een opvallende hanglamp met een uniek design in plaats van een standaard pendellamp. Zorg er daarnaast voor dat de kleur en intensiteit van het licht past bij jouw interieurstijl. Je kunt bijvoorbeeld een gezellige sfeer creëren met een dimbare lamp met een warme kleurtemperatuur.