Is je haar te lang, maar heb je geen zin of geld om naar de kapper te gaan? Dan gaan wij jou in deze blog uitleggen hoe jij het zelf kunt doen! Hierin vertellen wij wat je nodig hebt, hoe je moet zitten, wat je zelf kunt knippen en hoe je dat doet. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Zorg voor de juiste producten

Het begint allemaal met de juiste producten. Je kunt je haar natuurlijk niet knippen met een huis-tuin-en-keukenschaar. Hiervoor moet je  een kwalitatieve kappersschaar aanschaffen. Deze heeft scherpere snijbladen, waardoor je haar netjes geknipt wordt en niet splijt.

Heb jij korter haar? Zorg er dan voor dat je een geschikte haar trimmer of tondeuse aanschaft. Hiermee kun jij je kapsel goed in model brengen of details toevoegen. De trimmer geeft je de precisie die je nodig hebt en de tondeuse zorgt voor het inkorten van het haar.

Goede voorbereiding is het halve werk

Nu je de goede producten hebt is het tijd om te gaan zitten. Neem plaats voor de spiegel en maak je haar nat. Borstel je haar om ervoor te zorgen dat alle knopen eruit zijn. Houd er wel rekening mee dat je haar langer is wanneer het nat is. Knip het dus iets langer dan wat je wilt, aangezien dit nog iets korter wordt wanneer je haar opdroogt.

Scheid je haar in het midden, zodat je aan beide kanten evenveel haar hebt. Doe deze plukken in een strakke staart, net onder je oren.  

Stappenplan om je haar zelf te knippen

Stappenplan om je haar zelf te knippen

Nu ben je echt klaar om te beginnen met het knippen van je haar! Volg dit stappenplan en je haar zal goed geknipt worden.

  1. Je zit al voor de spiegel, doe je kin nu iets naar omhoog en klem je haar tussen je wijs- en middelvinger.
  2. Houd je vinger op de lengte die je wilt en dan nog iets lager in verband met het natte haar.
  3. Knip in een rechte lijn je haar.
  4. Doe dit ook aan de andere kant van je scheiding. Let erop dat het haar even lang afgeknipt wordt.
  5. Doe je haar bij elkaar en knip eventuele puntjes nog bij.
  6. Laat tot slot iemand anders kijken naar het resultaat, want misschien ziet hij/zij nog wat knipfoutjes die je kunt herstellen.

Houd jij je aan deze punten? Dan heb je prachtig geknipt recht haar. Wil je je haar in laagjes knippen? Buig dan je hoofd voorover en maak het vast in een staart. De overige stappen zijn hetzelfde.

Welke coupes kan ik zelf knippen en wat kan ik beter laten doen?

Niet ieder kapsel is geschikt om zelf te knippen. Heb jij stijl haar? Dan heb je mazzel. Dit is makkelijk om zelf te knippen. Halflang of lang haar is nog een extra voordeel, doordat jij je haar dan gemakkelijk naar voren kunt halen.

Lang en golvend haar is ook goed zelf te knippen. Het kan soms handig zijn om je haar dan eerst te stijlen, voordat je het gaat knippen. Op deze manier is het al recht en kun je de stappen makkelijker volgen. Door dit te doen zorg je er ook voor dat je niet scheef knipt, want met slag kan dit nog wel eens gebeuren.

Heb jij kort of krullend haar? Dan raden wij je aan om naar de kapper te gaan in plaats van het zelf thuis te proberen. Bij kort haar is het lastig om je haar aan de achterkant goed te knippen, aangezien je dit niet in een staart kunt doen. Je kunt het korte haar ook minder goed herstellen als bij lang haar wanneer je wel een knipfoutje hebt gemaakt. Het is veel minder vergevingsgezind.

Krullend haar is eigenlijk een no-go. Hiervoor raden wij je aan om naar een speciale krulkapper te gaan.

Geniet van je zelf geknipte kapsel!

Heb je onze stappen gevolgd? Geniet dan van je zelf geknipte kapsel! Nu je dit eenmaal zelf hebt gedaan zul je zien dat het iedere keer iets makkelijker gaat. Het belangrijkste is dat je kwalitatieve producten in huis haalt en alles goed borstelt. Laat ons weten of jij deze stappen hebt gevolgd en of jij ook blij bent met het resultaat. Wil jij je haar ook nog verven? Lees dan hier de kleurtrends van dit jaar.