Je eigen lipgloss maken is leuk. Je kunt de lipgloss zo maken dat het precies aan jouw wensen voldoet. Je kunt de kleur en de smaak van je zelfgemaakte lipgloss zelf bepalen.

In dit artikel vind je tips over het maken van een neutrale lipgloss. Aan de hand van de neutrale kun je naar eigen inzicht kleur en smaakjes toevoegen.

Waarom Zelf Je Lipgloss Maken

Je eigen lipgloss maken is niet zo ingewikkeld als je zou denken. Met enkele eenvoudige ingrediënten die je bij de supermarkt of de drogisterij kunt kopen kun je al een perfecte en goedwerkende lipgloss maken. Een lipgloss die bovendien goed blijft zitten.

Daarnaast zijn de ingrediënten voor een zelfgemaakte ook goedkoop. Vaseline kost ongeveer €1.80 voor een potje. Daarmee kun je aardig wat eigen gemaakte lipgloss maken.

Materialen En IngrediëntenVoor Eigen Gemaakte Lipgloss

Voor het zelf maken van neutrale lipgloss heb je de volgende ingredienten en materialen nodig:

Materialen:

  • Eetlepel;
  • Magnetron;
  • Kommetje (geschikt op mee op te warmen in de magnetron);
  • Potje of oude lipgloss tube om je eigen gemaakte lipgloss in te bewaren;

Zorg dat je het potje waarin je de lipgloss gaat gieten en bewaren goed schoon is. Maak het goed schoon met kokend water om het vrij te maken van bacteriën etcetera. Hetzelfde geldt zeker ook voor de oude lipgloss tube of flesje.

Ingrediënten:

  • Vaseline (Petroleum Jelly Kopen);
  • Honing;

Aan De Slag Met Het Zelf Maken Van Lipgloss

Nu je al de ingredienten en materialen op een rij hebt kun je aan de slag met het daadwerkelijk maken van je eigen gemaakte lipgloss. Volg het volgende plan stap-voor-stap om een goede zelfgemaakte lipgloss te creëren:

1. Schep wat Vaseline (Petroleum Jelly) uit het potje met de eetlepel en laat het in de kom vallen. Je kunt zoveel Vaseline gebruiken als je zelf wilt. Maar let er wel op dat het wel in het potje past waarin je de zelfgemaakte lipgloss gaat bewaren.

2. Zet het kommetje in de magnetron en warm de Vaseline op. Stel de magnetron in op ongeveer 30 seconden. Als de vaseline nog niet mooi vloeibaar is, zet het nogmaals voor 30 seconden in de magnetron.

3. Haal de kom uit de magnetron. Nu is het moment waarop je wat extra smaak of kleur aan de zelfgemaakte lipgloss kunt aanbrengen. Omdat wij in dit artikel het over neutrale lipgloss hebben slaan wij deze stap nu even over.

4. Je kunt wel wat honing toevoegen om je eigen gemaakte lipgloss wat zoeter te maken. Door de honing gaat de lipgloss ook meer stralen op je lippen.

Bovendien zorgt honing ook voor het moisturizen van je lippen. Honing zorgt dus ook gelijk dat je lippen zachter aanvoelen. Slim dus om een beetje honing toe te voegen aan je zelfgemaakte lipgloss.

5. Mix het lipgloss mengsel goed door elkaar met een lepel. Als je dezelfde eetlepel gebruikt waarom je de vaseline uit het potje hebt geschept zorg er dan wel voor dat die lepel goed schoon is. Er moeten geen stukjes Vaseline in de mengsel achterblijven. Het moet één mooi egaal geheel zijn.

6. Giet het lipgloss mengsel in het potje of oude lipgloss tube en laat het afkoelen. Je kunt dat op kamertemperatuur laten afkoelen of je kunt het in de koelkast zetten.

Smaken Toevoegen Aan De Zelfgemaakte Lipgloss

Zoals werd aangegeven gaat dit artikel over neutrale lipgloss. Maar je kunt erg verder experimenteren met smaken voor je eigen gemaakte lipgloss. Dit zijn enkele smaken om toe te voegen aan je zelfgemaakte lipgloss:

  • Pepermunt (door middel van pepermunt olie);
  • Chocolade;
  • Kanaal;
  • Framboos;

Kleuren Toevoegen Aan Je Eigen Gemaakte Lipgloss

Je kunt ook zelf kleurtjes toevoegen aan je eigen gemaakte lipgloss. Je kunt bijvoorbeeld een heel klein beetje bietensap toevoegen aan het lipgloss mengsel om een roze lipgloss te krijgen.