Ben jij recentelijk verloofd? Gefeliciteerd! Hoog tijd om na te gaan denken over jouw trouwjurk. Je wilt op de grote dag immers volop kunnen stralen in een trouwjurk die perfect bij jou past. In dit artikel vertellen we je daarom hoe je begint met de zoektocht naar een trouwjurk!

1. Voorbereiden

Ga niet halsoverkop naar de bruidswinkel, maar neem de tijd voor voorwerk. Het is fijn om al enigszins te weten wat je mooi vindt, voordat je de bruidswinkel instapt. Speur het internet af naar trouwjurken van verschillende merken, maak een prikbord aan op Pinterest of maak een moodboard. Hierdoor krijg je zelf inzicht in wat je wilt en kun je dit beter aangeven in de bruidswinkel.

2. Budgetteren

Niet zo romantisch, wél belangrijk: het budget. Alhoewel er trouwjurken zijn in allerlei prijsklassen, is een trouwjurk over het algemeen behoorlijk prijzig. Om teleurstellingen of onaangename verrassingen te voorkomen, is het verstandig om vooraf een duidelijk budget te bepalen. Op basis daarvan kun je een passende bruidswinkel uitzoeken. Van Madi Lane trouwjurken tot jurken van Cosmobella: er zijn talloze merken om uit te kiezen, met elk een ander prijskaartje.

3. Gezelschap

Gezelschap

Het passen van trouwjurken in een bruidswinkel is vaak een spannende gelegenheid. Het is aan te raden om enkel gezelschap mee te brengen, waarbij jij je volledig om je gemak voelt, die jou goed kennen en waar jij eerlijk tegen durft te zijn. Op die manier staan ze jouw beslissingen niet in de weg, maar kunnen ze je juist helpen.

Realiseer je goed: hoe meer mensen, hoe meer meningen.

4. Eerlijkheid

Het is jouw bruiloft, dus jouw keuze. Prent dat goed in je hoofd. Jij wilt je om je gemak voelen in je trouwjurk. Bedenk dat je je tegenover niemand schuldig hoeft te voelen als je zoektocht niet direct slaagt. Ook als staat een jurk prachtig, dit betekent niet dat je je er ook fijn in voelt. Zoek net zo lang door, totdat je daadwerkelijk verliefd wordt op een trouwjurk.